lauantai 17. syyskuuta 2016

Valkeus kanssamme

Minulla on soinut tässä viime aikoina usein mielessäni eräs laulunpätkä. En muista sanoja niin tarkkaan, että osaisin sanoa menevätkö ne aivan oikein, mutta jotensakin näin:

"Kristus on kanssamme maan pimennoissa, 
valkeus teillämme matkalla maan...

 ...paula on rikki 
ja lintu on poissa, 
niin minä riemuiten laulaa nyt saan"

 
Ja tässä eräänä aamuna minua puhutteli tämä raamatunjae, joka tuli eteeni Wislöffin kirjasta:

"Katso, minä lähetän enkelin sinun edellesi varjelemaan sinua tiellä ja johdattamaan sinua siihen paikkaan, jonka minä olen valmistanut." 2 Moos. 23:20

Edellesi.... Hän ikäänkuin on siellä jo odottamassa... 

Vaikka tuo yllämainittu jae sanottiinkin muinoin Israelin kansalle erämaavaelluksella, niin eräänlaisella erämaavaelluksellahan mekin olemme...7 kommenttia:

 1. Minä muistan vain tuon kohdan "Paula on rikki ja lintu on poissa"... Niin, kyllähän me joka tapauksessa kuljemme edeltä valmistetuissa teoissa, niinkun sana sanoo. Ef.2:10
  Siunausta päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin:) Jännästi se vain aina ilahduttaa ja lohduttaa tuollaiset kohdat, joissa johdatuksesta ja edelläkulkemisista puhutaan.

   Poista
 2. Tuo laulu on ihana, löytäisipä vain sen jostain. En muista miten se alkaa. Samoin tuo jae on tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voisinkin ottaa vähän niinkuin asiakseni etsiä, jos meiltä vaikka jostain laulukirjasta löytyisi tuon sanat. Voisin sitten sulle vinkata niistä:)

   Poista
  2. No, löytyi:) Se on näköjään vanha tuttu: "Auki nyt on kädet Jeesuksen aivan..." Hengellisen laulukirjan nro 226. Jännä, että tuo mitä siitä muistimme; "Kristus on toivoni...riemulla laulaa nyt saan", oli aivan laulun lopusta. Etsin ensin vanhasta Herramme tulee -kirjasta, tuloksetta. Sitten muistin, että Eija Merilä on laulanut tätä. Etsin vanhasta Kitarakuorolaulukirjasta ja tuloksetta siitäkin. Lopuksi otin sen uusimman, enkä oikein uskonut siitäkään sitä löytyvän, mutta löytyihän tuo:)

   Poista
  3. Ai se laulu se on, se on myös Siionin Kanteleessa. Kiva kun löysit.

   Poista