tiistai 6. syyskuuta 2016

Yöpalvelusta

 "Papit olivat vuorotellen vartiossa temppelissä läpi vuorokauden. Joillakin heistä oli vartiovuoro päivisin. Silloin oli vartiopalvelus kuin juhlaa. Temppeli on täynnä kansaa ja palvelustaan suorittavat papit olivat sen kaunistuksena.

Toisilla oli yövuoro. Temppelissä oli silloin hiljaista. Kukaan ei nähnyt heitä. Heidän tuli kunnostaa temppeli ja järjestää kaikki valmiiksi päivän tehtäviä varten. Tunnit olivat pitkiä. Tyytymättömyys ja uni valtasivat helposti.

 Näin ovat jotkut yöpalvelusta suorittamassa Jumalamme temppelissä. He ovat yksin. Heitä ei ymmärretä kotona eikä toisten joukossa. Pahinta on, että heidän itsensä mielestä Jumala on kaukana. On yö. Toiset taas sairaus vie yöpalvelusta suorittamaan. He ovat joutuneet elämässä syrjään ja tuntevat itsensä tarpeettomiksi. Heidän tulevaisuudensuunnitelmansa ovat särkyneet. Heillä ei näytä olevan mitään tehtävää.

Yöpalvelus on myös pyhää palvelusta. Sen aikana kunnostetaan se, mitä toiset tulevat käyttämään. Jumala tahtoo joidenkin suorittavan yöpalvelua koetellakseen heidän uskollisuuttaan. Täytä yövuorosi kiitoslaululla! Jumala kuulee sen sävelen yön hiljaisuudessa."

Tekstit kirjasta Hiljaisia hetkiä/H.E. Wislöff


"Kiittäkää Herraa, kaikki te Herran palvelijat, jotka öisin seisotte Herran huoneessa." Ps 134:1

4 kommenttia:

  1. Erään yön unettomanina hetkinä sain sanat "ystäväni Jeesus". Sen jälkeen olen kiittänyt siitä, että Jeesus on ystäväni. "En minä enää sano teitä palvelijoiksi, vaan ystäväksi min sanon teitä"...tämä on lyhennetty versio, pitemmän voi lukea Joh.15:15 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä oli hieno muistutus siitä, että ei tarvi olla yksin milloinkaan!

      Poista