torstai 29. kesäkuuta 2017

Älä katso suljettua ovea tai erottavaa seinää

"Hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset." 
2 Piet. 1:4


"Ihminen joutuu joskus merkillisesti eroon elämästä... Kristitty kokee suurimman hätänsä silloin, kun hän ei saa Jumalalta vastausta, jossa voisi levätä... Kalliit ja mitä suurimmat lupaukset on tänään sinun käytettävissäsi. Älä senvuoksi menetä rohkeuttasi. Älä katso erottavia seiniä tai suljettua ovea. Kiitä Jumalaa lupauksista, jotka kestävät ja koskevat myös sinua..."

Tuo H. E. Wislöffin teksti kirjassa Hiljaisia hetkiä, rohkaisi minua hieman tänään.  Siinä oli siitä, että hyvin erilaisten syiden takia ihminen voi kokea olevansa toisista erotettuna, ja kuitenkin  "Jeesus tahtoo sanoa tänään kaikille ystävilleen, että, vaikka monet asiat erottavat sinut toisista, ei mikään voi erottaa sinua koskaan Jumalan lupauksista."

Kaivoin sitten toisen kirjan esiin. Se oli toisen Wislöffin, eli Fredrikin kirja, Voimallinen on Hänen armonsa. Siitä nappasin seuraavan pätkän: "Jumalan kasvot loistavat sinulle tänään, jos elät tässä valossa. Hän katsoo tällä hetkellä sinuun ystävällisesti. Ja sen mukana seuraa Jumalan armo ja rauha." 

"Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen; Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan."  4 Moos. 6:25-26  

Ja vielä oli Fredrik Wislöffin Rukouskirjassa hämmästyttävästi samaa asiaa kuin tuossa ensiksi lukemassani. Hän aloittaa tekstinsä lainaamalla Jobia, joka valittaa sitä,  kuinka on joutunut eroon toisista ihmisistä. Mutta Jobilla on yksi "varma tukipiste": "Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä." Job 19:25.  Mutta ihmiseltä "se  vain unohtuu kovin helposti, kun jotakin tapahtuu. Minullahan ei ole mitään syytä pelkoon, kun tiedän sinun olevan luonani. Upota tämä totuus syvälle mieleeni juuri nyt. Sinä elät."


Mutta joskus kun ei oikein jaksa uskoa mihinkään lupauksen täyttymiseenkään, voi palata tuohon alkujakeeseen, joka oli Pietarin kirjeestä:   "...hän on lahjoittanut meille mitä suurimmat  lupaukset..."   ja lukea mitä samassa kirjeessä jatkona on:

 "Sillä me emme seuranneet viekkaasti sommiteltuja taruja tehdessämme teille tiettäväksi Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemusta, 
vaan me olimme omin silmin nähneet hänen valtasuuruutensa..." 
 2 Piet. 1:16  Siinä puhuu silminnäkijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti