lauantai 3. kesäkuuta 2017

Mikä riittää?

Joskus joutuu miettimään, että tekikö tarpeeksi? Tekikö kaikkensa? Usein vastaus siihen voi olla kipeän värähdyksen aiheuttava, tuntuu ettei ehkä ollut riittävän sitä tai tätä... Joutuu sitten kysymään itseltään - ja kenties Jumalaltakin - mikä riittää? Syntien anteeksisaamiseen riittää Jeesuksen tekemä työ. Mitä kaikkeen muuhun tulee, niin mitään yksiselitteistä vastausta  elämän riittämättömyyksiin ei varmasti ole, mutta jotain viitettä ehkä Raamattu antaa. Tulivat mieleeni seuraavanlaiset kohdat Raamatusta:

"Ja heidän vaeltaessaan hän meni muutamaan kylään. Niin eräs nainen, nimeltä Martta, otti hänet kotiinsa. Ja hänellä oli sisar, Maria niminen, joka asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettansa. Mutta Martta puuhasi monissa palvelustoimissa; ja hän tuli ja sanoi:

- Herra, etkö sinä välitä mitään siitä, että sisareni on jättänyt minut yksin palvelemaan? Sano siis minulle, että hän minua auttaisi.

Herra vastasi ja sanoi hänelle: - Martta, Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, mutta tarpeellisia on vähän tai yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois."
Luuk. 10:38-42

Jeesus sanoi muuten näinkin: "...älkääkä korkeita tavoitelko." Luuk. 12:29. Tuo sanominen oli sen yhteydessä, kun Jeesus puhui ruuasta ja vaatteista. Itselleni oli jotenkin tämä lausahdus siinä yhteydessä mennyt ikäänkuin ohi silmien.

Ja vielä Paavali kirjoitti näin: "...Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin..." Room. 12.164 kommenttia:

 1. Minä luin juuri tnään Hyvä Sanoma-lehdestä erään masentuneen nuoren naisen sanat: "Oli huimaa tajuta, että kelpaan Jumalalle ihan tällaisena. Hänen rakkautensa ja armonsa määrä on vakio, vaikka en koskaan pystyisi opiskelemaan, työskentelemään menestyksekkästi tai muuten hyödyttämään tätä yhteiskuntaa." Minusta tuo oli hyvin ja lohdullisesti sanottu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se todellakin oli! Se masentunut nuori nainen oli tajunnut jotain olleellista, jotain, jonka tajuamiseen meiltä muilta saattaa mennä hyvin kauan. Hän totisesti oli tehnyt löydön!

   Poista
 2. Minua on aina lohduttanut tuo Raamatun kertomus Mariasta, joka valitsi hyvän osan. Itselläni on krooninen riittämättömyyden tunne sekä ihmisenä että uskovaisena.

  Olipa ihanat nuo masentuneen naisen sanat Hyvä Sanoma -lehdessä! Osaisipa noin ajatella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin hämmästytti ihan, että masentuneenakin mainittu nuori ihminen saattoi olla niin tarkkanäköinen. Osaisipa sitä itsekin olla vertailematta itseään muihin.

   Poista