tiistai 20. kesäkuuta 2017

Ehyellä sydämellä

"Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle. Tässä sinä teit tyhmästi, sillä tästä lähtien on sinulla yhä oleva sotia."
2 Aik. 16:9


Koko luku nähtävissä tästä:
2 Aik. 16/Koivuniemen Raamattuhaku

Tässä luvussa oli kyse Juudan kuninkaasta Aasasta. Hän ei ollut etsinyt  apua Herralta, vaan Aramin kuninkaalta. Hän voitti kyllä sen sodan, minkä vuoksi hän sillä hetkellä Aramin kuninkaaseen tukeutui, mutta "tästä lähtien on sinulla yhä oleva sotia."  Kuningas Aasaa muistutettiin myös aiemmista sodista, joissa häntä vastaan oli ollut suuret sotajoukot, "Mutta koska sinä turvauduit Herraan, antoi hän heidät sinun käsiisi." Ja sitten onkin jatkona tuo ylle merkitsemäni jae: "Sillä  Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle..."

Ollapa meillä ehyt sydän! Sen säröt taidamme kyllä itsekin tuntea, mutta ne tuntee Herrakin ja saamme senkin asian tuoda Hänen eteensä.


 ---
Aamulla jostain tuli mieleeni väärin muistettuna jakeenpätkä: "ehyellä sydämellä voimaakkaasti auttaisi..."  Ajattelin siitä sitten, että Jumalalla on tosiaan ehyt sydän meitä kohtaan. Etsin sitten sen jakeen ja totesin muistaneeni sen väärin. Siltikin, Jumalan sydän varmastikin on ehyt...Kuvat ovat siitä merkillisestä kortista, jonka isäntä joskus tuntemattomalta ohikulkijalta sai. Siitä oli juttua tässä: Merkillinen vastaus

2 kommenttia:

  1. Niinpä, saattaakin olla juuri niin, että Jumalalla on se ehyt sydän ja meillä ei. Mutta armosta hän silti meitäkin auttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekee:) Ja onneksi se on tosiaankin armosta, muuten ei tulisi mistään mitään.

      Poista