maanantai 22. heinäkuuta 2019

B-luokan uskovainen?

Välillä  tulee hetkiä, jolloin tuntee itsensä  B-luokan uskovaksi.  Silloin katselee toisten kanssamatkaajien ulkonaista olemista ja siitä helposti tekee päätelmiä, jotka ovat ihan väärin. Taas kerran oli sellainen hetki, jolloin siltä tuntui, ettei ollut samalla viivalla toisten uskovien kanssa. Mutta kun olin aloittamaisillani tämän turhanpäiväisen mietiskelyn, tuli mieleeni, ettei meille ole eri luokkia. Kaikki ovat sitä samaa: Jumalalle rakkaita armahdettuja syntisiä jokaikinen. Ei Jumala jaa omiansa eri luokkiin sen mukaan miltä he näyttävät, minkäluonteisia he ovat, tai miten he ovat elämässään onnistuneet - edes uskovina. Meidän olemisemme hänen ominaan perustuu ainoastaan siihen, mitä Jeesus meidän puolestamme Golgatalla teki.

Voimme olla kovin eri kohdalla siinä, mitä olemme oppineet Herran teillä kulkeissamme, mutta se taas on ihan eri asia. Asemamme Taivaan Isän lapsina on silti sama: Rakas Isän lapsi!

"Kunhan  vain, mihin saakka olemme ehtineetkin, vaellamme samaa tietä." Fil. 3:16


Suolla kasvava suopursu tuumi: "En ole mitään. En ole kuin nuo orvokit, jotka saavat olla laatikossa portaan pielessä. Niitä ihaillaan ja niitä kastellaankin oikein värikkäällä kastelukanulla." 

Mutta se ei tiennyt, mitä tuumivat orvokit: "Miksi meidät on istutettu tähän laatikkoon. Ahdastakin tässä on. Miksi emme saa olla yhtä väljästi ja vapaina, kuin tuo suopursu tuolla suolla? Siellä riittäisi vettäkin yllinkyllin, eikä tarvitsisi odotella kastelijaa."


Ja mitä tuumi Suuri Puutarhuri: "Miten ihania ovatkaan kaikki nämä kukat. Rakastan niitä kaikkia niin paljon!"


Siunattua päivää sinulle,
sinä Jumalalle rakas!


6 kommenttia:

  1. Beautiful flowers! I love pansies they are so cute! My flowers are better now. They suffer a bit under hot Summer days. Blessings!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks :) We've had a lot of rain and too much water for flowers. But now the weather is better :)

      Poista
  2. Puhuit jälleen kerran totuuden sanoja: Jumalan silmissä olemme kaikki samalla viivalla, armahdettuja Jeesuksen tähden. Mutta ymmärrän tuon tunteesi b-luokan uskovasta, sillä itselläkin on usein riittämätön olo hengllisellä puolella. En ole julistaja tai evankelista, en saa näkyvää aikaan Jumalan työpellolla, mutta rukoilla voin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan rukoilla voimme:) Minulla on nyt ollut kirjastosta lainassa Pekka Simojoen kirja "Mullan makua, taivaan tuoksua". Siinä on monia rukousvastauksiakin kerrottu ja niitä ovat saaneet ihan tavalliset ihmiset. Oli jotenkin rohkaisevaa lukea niitä tapauksia. Kirjassa oli vielä hauskasti sanottu: "Rukous on jokamiehen oikeus niin kuin marjanpoiminta, ja kun rukoilemme, voi tapahtua mitä mitä tahansa!"

      Poista
  3. Luterilaisena tunnen useinkin olevani vähintäänkin b-luokan uskova ja jopa melko harhaoppinenkin monien tuttaviemme silmissä. Mutta eipä tuo mitään. Paras asema Jumalan edessä on todellakin olla armahdettu syntinen :)

    VastaaPoista