torstai 11. heinäkuuta 2019

Ennenkuin siitä mitään tiedettiin... Jeesus tiesi.

Tässä alussa on sama jae, kuin edellisessäkin tekstissä, mutta erilaista on jatkona.

"Jeesus sanoi hänelle: "Enkö minä sanonut sinulle, että jos uskoisit, niin sinä näkisit Jumalan kirkkauden?" Joh. 11:40  (Jeesus sanoi näin Martalle haudalla)

Mutta mitä Jeesus olikaan sanonut tästä asiasta ennen sinne tuloaan, Martan tietämättä:
"...Ei tämä tauti ole kuolemaksi, vaan Jumalan kunniaksi, että Jumalan Poika sen kautta kirkastuisi." Joh. 11:4 "Ja Jeesus rakasti Marttaa..." Joh. 11:5.

Jeesus tiesi mitä aikoi tehdä ja mitä inhimilliseltä kannalta tulisi tapahtumaan: Lasaruksen sairaus pahenisi ja hän kuolisi; ja mitä ikäviä tunteita se kaikki herättäisi. Mutta:

  "Jeesus rakasti Marttaa ja hänen sisartaan ja Lasarusta." 
Joh. 11:5.

Jeesus tuli ja kutsui Lasaruksen haudasta ulos. Mutta vaikka hän olisi jäänyt sinne, silloinkin olisi tuo sana, että Jeesus rakasti heitä, pitänyt paikkansa: "Sillä minä olen varma siitä, ettei  kuolema, eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys,  eikä mikään muu luotu  voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." Room. 8:38-39.



Kun milloin meistäkin tuntuu, että Jeesus viipyy eikä meistä ja asioistamme välitä, tietää Hän kyllä sen kaiken ja Hänellä on suunnitelma, josta koituu kunniaa Jumalalle, vaikkakaan ei meille. Me saamme vielä iloita. "... Autuiaita te, jotka nyt itkette, sillä te saatte nauraa!" Luuk. 6:21




4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Näin on, ettei kuolema eikä elämä, ei mikään mahti maailmassa voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Ja hän voi myös tehdä ihmeitä ja auttaa meitä mahdottoman tuntuisissakin tilanteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hänellä on tosiaan kaikki valta ja voima, vaikka me emme näkisi mitään. Ja Hänen on myös kunnia, kaikesta mitä tapahtuu.

      Poista
  2. Se on hyvä, että kaikki on kuitenkin "Korkeemas kädes" :)

    VastaaPoista