perjantai 26. heinäkuuta 2019

Mitä luulimme. Ja mitä se sitten oli...

Olimme päättäneet viedä tyttären matkatavaroineen Joensuuhun. Päivä vain ei ollut paras mahdollinen;  siitäkin syystä, että rahapäivä olisi ollut vasta tänään. Ja ajankohta päivästäkään ei ollut ihan toiveiden mukainen. Lähdimme kuitenkin matkaan sillä periaatteella, että mitään muuta; kuten kirpparikäyntejä ei nyt olisi, pelkästään hampurilaiset voidaan kaikille ostaa. Sellainen Joensuun reissu tuntui etukäteen vähän tylsältä ajatukselta.

No, kaupunkiin päästyämme haettiin ensi töiksi ne kuusi hampurilaista, yksi jokaiselle. Nuorten aikuisten huusholliin mennessä vanhin tytär sanoi, että haluaa reitin varrella olevaan kauppaan. Aikoi ostaa kaikille jäätelöt. Ja niin tekikin. Tuli kaupasta kuuden jäätelön kanssa. Sinne hänen ja veljensä huusholliin päästyämme, oli siellä jo kahvi porisemassa. Sitäkään emme oikein osanneet  tällä kertaa odottaa, sillä tiesimme, että huushollinpitäjällä oli kiire.  Nyt tässä vaiheessa oli siis jo jätski ja kahvit ylimääräistä alkuperäiseen...

Kun kahvit oli nopsaan juotu, jätimme tyttären sinne ja otimme veljensä kyydittäväksi toisaalle. Sitten piti kotimatka alkaa. Meillä oli kuitenkin jotain kolikoita pyörinyt auton lokerossa. Isäntä oli löytänyt parisen euroa ja ilmoitti käyvänsä kirpparilla. Hän tiesi mitä sillä etsisi. Sinne mennessä minä vähän mielessäni purnasin. Tuumin ajatuksissani, että olisi edes kaksi euroa! Toivoin, että löytäisin vaikka jostain maasta. Päästyämme kirpparin pihaan sanoin ääneenkin, sen mitä olin toivonut ja lähdin marssimaan ensimmäisenä kirpparille, vaikka ei rahaa ollutkaan. En viitsinyt kuumaan autoonkaan jäädä. En ollut kovinkaan pitkälle ekaan hyllyväliin ehtinyt, kun isäntä tuli perässäni ja sanoi, että yksi tyttäristä oli löytänyt itseltään kaksi euroa... ja lupasi antaa sen käytttööni. No niin, nyt meillä kummallakin oli siis kaksi euroa kirpparirahaakin. Kävelin hyllyväleissä enkä sitten mitään ostanut. Edes sitä yhtä 1,50 maksavaa Myrna-tassia, jota vähän katselin sillä silmällä.

Isäntä oli tehnyt omat ostoksensa sieltä kirppikseltä ja päätimme mennä Konttiin, koska minulla oli vielä se minun "kirppiskiintiörahani". Sinne mennessäni huomasin heti kohta, että yhdellä pöydällä oli pikkulautasia esillä. Siinä oli kolme uudenveroista lautasta hintaan 1,50.  Ihan käyttölautasia. Otin ne siitä näppeihini. Kun en muuta keksinyt edes kangaskorista, luovutin isännän käyttöön lopun rahani. Hän löysi kirjaosastolta Manga-Messias -kirjan. Senkin hinta oli 1,50. Mitenkäs tämä nyt on? Eihän sitä rahaa enää pitänyt riittää näihin...

Olipa ensiksi niin, että Kontissa oli kaikki - 50%.  Isäntä oli ottanut kantaakseen ne minun lautaslöytöni ja käynyt jo maksamassa ne, ja oman kirjansa. Minä olin siinä välillä löytänyt jotain, jonka olisinkin halunnut: erittäin kauniit vintage-sukkahousut. Hinta taas 1,50. Sanoin sen isännälle, joka jo odotteli minua lähtövalmiina. Hänpä ilmoitti, että on sitä rahaa sittenkin vielä niihin. Autosta oli löytynyt vielä euron kolikkokin samasta lokerosta, mistä aiemmin oli löytynyt vain pikkuhiluja lisärahoitukseksi. No, menin ja hain ne sukkahousutkin. Kolikkokukkarossa oli juuri tasaraha niihin, mutta ei enempää.

Mutta ei juttu vielä tähänkään päättynyt. Nuoremmilla tytöillä oli vielä asiaa Tokmanniin. Vielä kuitenkin oli rahaa meillä ja tytöillä. Ja niin kävi, että pari marmeladimakeisrasiaa vielä tuli Tokmannistakin ostettua. Olimme ällikällä löytyjä tästä kaikesta. Meillähän ei pitänyt olla alunperin kuin ne hampparirahat. Rahaa löytyi kuitenkin aina pikkuisen lisää jostakin...

En vieläkään oikein käsitä, miten niitä rahoja niin löytyi. Lähtiessämme kotiin päin ajamaan, puhuimme ihmeissämme tästä ja sanoimme tätä kaikkea rukousvastaukseksi.  Vaikka se "rukous" olikin lähinnä toivomista. Minullakin,  että löytyisi edes se kaksi euroa...

Minun pitää vielä mainita tämä. Olin lukenut lähipäivinä kirjaa "Mullan makua, taivaan tuoksua". Se on lauluntekijä Pekka Simojoen tarinointia erinäisistä tapahtumista. Siinä oli myös kerrottu useita arkisia rukousvastauksia. Ehkä jokin siitä luetustakin vaikutti, että sitä kaksieurostakin toivoin ja ajattelin, että voisin löytää sen vaikka maasta. En löytänyt. Mutta silti saimme ihmeellisen kaupunkikierroksen. Vähän noloa kertoa niin vähistä rahoista, mutta kun tässä oli nyt jotain enemmänkin kuin ne.

Tänä aamuna silmieni eteen tuli tällaista: "...mitään omistamatta, mutta kuitenkin omistaen kaiken." 2. Kor. 6:10  Jossakin toisessa käännöksessä sanottiin jotenkin niin, että "nauttien kaikesta."

Hyvää päivänjatkoa!


Jos haluat nähdä ne minun kirppisostokseni, niin tästä näkee.
Jotka siis yhteensä maksoivat 0,75 euroa.


7 kommenttia:

 1. Taivaallinen Isä yllättää! Ihana todistuspuheenvuoro. <3
  Olen myös lukenut tuon Simojoen kirjan ja tehnyt siitä myös kirja-arvostelun Laukaan srk:n nettisivuille (http://www.laukaasrk.fi/tapahtumat/lukutuoli/5-2018-mullan-makua-taivaan-tuoksua.-keikkamiehen-hartauskirja.) Käväisepä lukemassa, jos kiinnostaa.
  Siunausta viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin yllättää:) Tuo Simojoen kirja oli mielestäni hyvä. Käykin kyllä katsomassa sinun ajatuksiasi siitä, kiva kun vinkkasit! Siunausta sinun viikonloppuusi myös:)

   Poista
  2. Kävin lukamassa sinun huomiosi kirjasta ja samalla tavoin mullekin tuli ajatus, että on ihmisläheinen kirja. Tunnettu muusikkokin on samalla se tavallinen ihminen.

   Poista
 2. Ihana tarina ja tosi! Kyllä itsekin aina saa kokea noita Jumalan ihmeitä, välillä pienemmässä ja välillä isommassa mittakaavassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan aina välillä ilahduttaen ihmetyttää, että saamme välillä jotain sellaistakin ihan vain mieltä ilahduttavaa, tarpeellisten lisäksi:)

   Poista
 3. Tässä pari päivää olen ihmetellyt, miten rakastava ja hellä Isä meillä onkaan. Hän on kiinnostunut meidän pienimmistäkin toiveistamme ja haluaa niitä pyyntöjä kuunnella. Itse olen kaksi kertaa kuvausreissuilla rukoillut, että jos mitenkään mahdollista ja oikein, olisi niin mukava nähdä jotakin oikein kaunista ja ihanaa ja saada siitä onnistunut kuvakin. Ja hän on kuullut pyyntöni ja suuressa armossaan ja rakkaudessaan toteuttanut sen! Olen myöskin niin kiitollinen ja onnellinen siitä, että jos hän näin pienissä asioissa haluaa meitä kuunnella ja ilahduttaa, eikö hän kuuntelisi myös niitä todella isoja ja tärkeitä pyyntöjämme ja eikö hän olisi kiinnostunut lastensa suurista huolenaiheista! Kyllä hän tietää ja hänellä on suunnitelma meitä varten. Paras, rakastavin ja täydellisin suunnitelma mitä voi olla, vaikka pimeässä laaksossa siihen onkin niin vaikea, lähes mahdoton, levollisesti luottaa. Siitä huolimatta saamme kulkea hänen voimallisen kätensä alla. Hänen tahtonsa tapahtuu. Lopulta kaikki on hyvin, tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan aina erityisen ilahduttavaa, kun saa huomata, että niitä pienimpiäkin toivomuksia kuunnellaan - isompien lisäksi:)

   Poista