lauantai 10. huhtikuuta 2021

Ilmestyksiä - "Älä pelkää" ja armon saanut

"Silloin Sakarjalle ilmestyi Herran enkeli suitsutusalttarin oikealla puolella. Hänet nähdessään Sakarja hämmästyi ja hänet valtasi pelko.
Enkeli sanoi hänelle: "Älä pelkää, Sakarja. Sinun rukouksesi on kuultu, ja vaimosi Elisabet synnyttää sinulle pojan. Sinun on annettava hänelle nimi Johannes. Hän on oleva sinulle iloksi ja  riemuksi, ja monet iloitsevat hänen syntymästään." Luuk. 1:11-14 JKR

"Enkeli tuli sisään hänen luokseen ja sanoi: "Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi." Maria hämmästyi siitä puheesta ja mietti, mitä tämä tervehdys mahtoi merkitä.
Enkeli jatkoi: "Älä pelkää, Maria. Sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus. Hän on oleva suuri, ja häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi. Herra Jumala antaa hänelle hänen (esi-)isänsä Daavidin valtaistuimen. Hän on oleva Jaakobin huoneen Kuningas iäti. Hänen valtakunnallaan ei ole oleva loppua." Luuk. 1:28-33 JKR


Sakarias (käytän hänestä itselleni tutunpaa nimeä) oli rukoillut kauan. Nyt hänen rukouksiinsa tuli vastaus; tavalla, joka ylitti kaiken mitä olettaa saattoi. Maria ei ehkä ollut rukoillut. Tai kuka tietää... Hän tuntui hämmästyneen enemmän enkelin sanoista, kuin siitä, että näki enkelin. Marialle vakuutettiin, että hän oli armon saanut. Ja kummallekin sanottiin: "Älä pelkää."  
2 kommenttia:

  1. Tuo on ihana kohta, kun Sakarias sai kuulla, että hänen rukouksensa on kuultu ja siihen vastataan. Ja Maria taas yllätettiin jollain, mitä hän ei olisi ikinä osannut edes kuvitella. Ihanaa myös, että molemmille enkeli sanoi: Älä pelkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja varmaankin meillekin sanottaisiin: Älä pelkää. Me tosin olemme sen myös luettavana versiona saaneet:) Mutta tosiaan, mielenkiintoista miettiä sekin, mitä tämmöiselle tavalliselle vaeltajalle sanottaisiin. Ehkä niinkin, että: Älä anna perikisi, sillä minä olen vierelläsi.

      Poista