lauantai 6. marraskuuta 2021

Jeesuksen lohdutuksen sanoista

Autuaita ovat hengellisesti köyhät, 
sillä heidän on taivasten valtakunta. 

Autuaita ovat murheelliset, 
sillä he saavat lohdutuksen.

Autuaita ovat hiljaiset,
sillä he saavat maan periä.

Autuaita vanhurskauden nälässä ja janossa olevat,
sillä heidät ravitaan.

Autuaita ovat laupiaat, 
sillä he saavat laupeuden.

Autuaita ovat puhdassydämiset,
sillä he saavat nähdä Jumalan.

Autuaita ovat rauhantekijät,
sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman.

Autuaita ovat vanhurskauden tähden vainotut,
sillä heidän on taivasten valtakunta.

Autuaita te, kun minun nimeni tähden ihmiset teitä solvaavat ja valheellisesti  puhuvat teistä kaikenlaista pahaa.
Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä. 

Te olette maan suola...
Te olette maailman valkeus ...
Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä...


(Sanatarkasti Jeesuksen sanomat sanat löytyy Matteuksen evankeliumin luvusta 5.)


---

Moni kokee varmaan suurta köyhyyttä Jumalan edessä; jopa niin suurta, ettei koe voivansa tulla Jumalan eteen ollenkaan. Tai jos tuleekin, tekee sen kipein sydämin. Mutta kuule mitä sanottiin: heille on Jumalan valtakunta.

Entäpä murheelliset. Siinä ei nyt erikseen luetella mitään reunaehtoja. Sanotaan vain yksinkertaisesti, että murheellisille on lohdutus luvassa. 

Sitten ovat ne hiljaiset. Ne, jotka eivät melua itsestään pidä, eivät ehkä sano mielipiteitään; vaikenevat mieluummin. Heille luvattiin taivasten valtakunta! 

Ja ne vanhurskauden nälässä ja janossa olevat! Heillä on alituinen kaipuu vanhurskauteen, johon eivät koe olevansa arvollisia. Aina puuttuu jotain. Mutta heidän nälkänsä ja janonsa tulee saamaan ruokaa ja juomaa, niin etteivät he enää ole nälissään ja janoissaan; vaan ovat kylliksi saaneet.

Laupiaat: Ne aina toiset ja toisten hädän huomioivat, jotka eivät jää toimettomiksi sen edessä, vaan ryhtyvät monesti ulkopuolisille piilossa oleville tekoihin tuoden iloa ja apua monille. Heidät itsensäkin tullaan huomaamaan ja heitä tullaan auttamaan, jopa Taivaallisen toimesta.

Puhdassydämiset, jotka eivät itse sellaisia koe ehkä edes olevansa, mutta jotka alituiseen tahtovat Jumalan tahtoa täyttää, aralla omallatunnolla usein. Ehkä heitä siitä syystä jopa vähän moitiskellaankin. Mutta he saavat nähdä Jumalan!


Riitojen sovittelijat, ne rauhantekijät. He voisivat monesti elää kaikessa hiljaisuudessa ja mukavuudessa puuttumatta toisten kiistoihin, mutta oman mukavuutensa uhraten yrittävät ymmärtää molempia osapuolia ja miettiä sovinnon mahdollisuuksia. Jumalan lapsen arvonimen he saavat.

Vanhurskauden tähden vainotut, nuo, jotka ovat monille suuri ärsytys ja vihan aihe, mutta jotka ovatkin itseasiassa, oikeastaan, liian hyviä tälle maailmalle, helmiä kaiken ravan keskellä. He ovat Kuninkaan lapsia, sillä heidän on taivasten valtakunta!

Jeesuksen nimi aina mukana kaikessa. Se ärsyttää ihmisiä ja niinpä Jeesuksen nimeä aina mukanaan kantavat saavat kokea pilkkaa ja heistä keksitään kaikkea valheellista, että heitä siten voitaisiin vahingoittaa ja heille suurta surua tuottaa, ehkä pilatusta maineesta ym. Mutta heidän on ilo, sillä heillä on jo palkka taivaassa laskettuna. Eikä se ole pieni.

Ole suola! Ole valo, joko isompi tai ihan pikkuruinen, mutta näytä vähäinenkin valo. Se voi olla jollekin ihana valopilkku pimeässä.

 

Siunatkoon Herra sinua tänään! 4 kommenttia:

 1. Osaat kyllä niin hienosti ja koskettavasti jakaa Jumalan sanaa !
  Ihan joka kirjoituksessasi
  Kiitos paljon ja siunausta sinullekkin ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihanasta rohkaisusta! Monesti kun olen jotain laittanut tänne, tulee ajatus, että oliko se nyt ok, tai että saako siitä joku jotain...

   Poista
 2. Kun vain osaisivat tänne..olisi monelle lohduttavaa ja kannustavaa luettavaa.
  Ajattelen aina että kopioin kirjoituksiasi vihkooni..jälkipolvillekkin,Metsäntyttö blogin nimissä tietenkin.
  Olet siunattu niin monilla taidoilla ja varmasti se ei aina ole helppoa kantaa herkkää" taiteilijasielua".terv.eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Eija, kiitos sanoistasi! Jos tykkäät kirjoittaa vihkoon, niin minun puolesta voit hyvin tehdä niin:) Minä teen vähän samantyylisesti kun sanakirjan kanssa yhdestä ihanasta hartauskirjasta olen itselleni vihkoon jotain käännöksiä tehnyt, ettei tartte joka kerta tankata, että mitä tässä nyt on...

   Poista