perjantai 12. marraskuuta 2021

Puhutaan Jumalalle

Olen kokenut itseni huonoksi rukoilijaksi... Mutta eihän se publikaanin rukouskaan ollut liioilla sanoilla pilattu, vaan hän toi sydämensä asian Jumalan eteen:

"Jumala, ole minulle syntiselle armollinen." Luuk. 18:13

"Ja hän puhui heille vertauksen siitä, että heidän tuli aina rukoilla eikä väsyä." Luuk. 18:1

Ja sitten Jeesus kertoi vertauksen kurjasta, väärästä tuomarista  ja naisesta. Tuomarilla ei ollut mitään kiirettä naisen auttamiseen, mutta nainen oli sinnikäs. Hän kävi vähän väliä sanomassa, että tuomari hoitaisi hänen asiansa. Vaikka tuomarin aie ei ollut ottaa asiaa hoitaakseen, hän lopulta hoiti sen, koska pelkäsi naisen käyvän silmilleen. 

Ja sitten Jeesus sanoo:

"...Kuulkaa, mitä tuo väärä tuomari sanoo!

Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa?" Luuk. 18:6-7

Ja Jeesus vastasi itse omaan kysymykseensä:

"Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?" Luuk. 18:8

Emme voi uskon määrällämme kehua. Eihän sitä edes opetuslapsilla ollut sinapinsiemenen vertaa. Eikä  publikaani varmaan kokenut itseään uskonsankariksi, mutta hän kuitenkin halusi tulla Jumalan eteen, vaikkakin hyvin arkana. Mutta juuri hänen rukouksensa tuli kuulluksi. 


 Rukoilemisiiin 🙏 

... ihan vain yksinkertaisesti


6 kommenttia:

 1. Rukous voi rauhoittaa sydämen. Ja helpottaa oloa.

  VastaaPoista
 2. Viimeaikoina on pyörinyt mielessä juuri tuo Jeesuksen sana,että löytyykö uskoa enää kun Hän tulee.on mailman meno niin outoa jo nyt,ei saa puhua kouluissa ym.Jeesuksesta,mikä on tähän asti tuonut turvaa monelle lapsellekkin.Muistan kuinka lapsena oli turvallista,alkoholiperheessä,puhua Jeesukselle lapsenuskolla ja sai vastakaikua.
  Kiitos tekstistä-eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei olisi joitakin vuosia sitten arvannut, että tämä tämmöiseksi menee. Lapsena minullakin oli kotona uskova äiti, ja isä, joka oli hyvin usein juovuksissa. Onneksi äidin esimerkki veti enemmän. Isäkin oli ihan kiva, kun oli selvin päin.

   Poista
 3. Niin, kyllä ne lyhyet ja "huonotkin" rukoukset kuullaan, eihän se ole kiinni sanojen määrästä. Jeesus jopa varoitti siitä, kun jotkut luulivat, että heitä monisanaisuutensa takia kuullaan jotenkin paremmin. Ja kyllähän ne monisanaiset rukoilijat aina lannistavat tällaisen huonomman rukoilijan, mutta meitäkin Jumala onneksi kuulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se tosiaan on. Monesti sitä uskovanakin erehtyy tuijottamaan jonkin verran siihen, minkänäköiseltä se rukous näyttää tai kuulostaa, vaikka se on sinänsä ihan sivuseikka siinä asian esittämisessä Jumalalle.

   Poista