lauantai 20. marraskuuta 2021

Millaisen papin minä tarvitsisin?

Kävisikö Ylipappien  Ylipappi itse?

"Juuri tällaisen ylipapin me tarvitsimme. Hän on pyhä, viaton ja tahraton, hänet on erotettu syntisistä ja korotettu taivaita korkeammalle. Toisin kuin muiden ylipappien, hänen ei tarvitse päivittäin uhrata ensin omien syntiensä ja sitten kansan syntien sovittamiseksi. Hän on antanut kertakaikkisen uhrin uhratessaan itsensä.
Laki tekee ylipappeja ihmisistä, jotka ovat heikkoja, mutta lakia myöhemmin vannottu vala nostaa ylipapiksi Jumalan Pojan, joka on saavuttanut ikuisen täydellisyyden.
Tulemme nyt asian ytimeen:

Meillä on ylipappi, joka on asettunut taivaissa istuimelleen Majesteetin valtaistuimen oikealle puolelle. Hän toimittaa palvelusta taivaan pyhäkössä, todellisessa pyhäkköteltassa, jota ei ole pystyttänyt ihminen vaan Herra itse."
 
Hebr.7:26-8:2 KR-92 ---

Voi pohtia: aika surkeaa olisi, jos meidän olisi omien uhriemme varassa oltava... Ja mitähän, ja kuinka usein jotain uhraisimme? Tarvettahan olisi alituiseen!  Mutta nytpä meillä on ihan Ylipappien Ylipappi itse! Se on käsittämättömän suurta; itseasiassa niin suurta, ettei sitä usein edes tule ajatelleeksi; ihan meille todella annettuna lahjana, ilosanomana...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti