tiistai 20. joulukuuta 2022

Hyvässä maineessa - ja pahassa

-Sana tuli lihaksi ja asui keskellämme.

-Ne näimme hänet, mutta emme häntä minään pitäneet.

-Mutta meidän kipumme hän sälytti päällensä, me pidimme häntä rangaistuna ja Jumalan lyömänä, mutta hän on haavoitettu meidän pahojen tekojemme tähden.

-Hänen haavojensa hinnalla me olemme parannetut.

Jeesus oli tahraton, mutta monille ihmisille hän ei kelvannut. Hänestä puhuttiin  pahaa. Ja lopulta hänelle  tehtiinkin pahaa.

---

Hyvässä maineessa, ja pahassa, me osoittaudumme Jumalan palvelijoiksi... (2. korinttolaiskirjeen luvussa 6, Paavali yhtä sun toista luettelee...)




Nämä alla olevat pari jaetta ovat jakeita, joita osui aamulla silmään ja ajatuksiin jäivät:

"Demetrioksesta kaikki ovat kertoneet pelkkää hyvää; itse totuuskin on hänen puolellaan. Samoin todistamme me, ja sinä tiedät, että meidän todistuksemme on tosi." 3. Joh. 1:12 KR-92 

Niin kirjoitettaessa kävi selväksi , että oli sitten muitakin, joista ei puhuttu vain pelkkää hyvää. Miten meistä muista?  Voi olla että enemmän tai vähemmän olisi jotain huomautettavaa, jotain korjattavaa, jotain parannettavaa. 

Paavali kirjoitti korinttolaisille ystävilleen sanoin, joissa kuului kehoituksessakin rakkaus ystäviään kohtaan. Kuvittele joku luotettu, vanha ja rakas ystäväsi, jolta sen kuulisi, josta voisi olla aivan varma, että hänen suustaan sanottuna,  se sanotaan lempeästi - meitä rakastaen, sitä ei sanota moitteena, vaan rohkaisevana sanana jatkaa viitoitetulla tiellä:

"Iloitkaa, antakaa ojentaa itseänne, ottakaa kehotukseni vastaan, olkaa yksimielisiä ja eläkää rauhassa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne." 2. Kor. 13:11 KR-92 



Tässä nämä tämän aamun hieman sekalaiset mietteet, noista jakeista alkunsa saaneet. Oikeastaan ajattelin, että vain itselleni, vihkoon kirjoittavani, mutta onpahan nyt täällä "muistissa". Jotenkin kuitenkin lohdullista oli huomio, että vaikka oma "maine" uskovana ei olisi mitenkään kummoinen, vaan moitteen sijaakin  löytyy, voimme ja saamme olla Herramme rakkauden kohteena - Hänen Golgatan työnsä tähden! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti