torstai 8. joulukuuta 2016

Rohkaisuksi päivään

"Herra, sinä tutkit minua ja tunnet minut.   Istunpa minä tahi nousen, sinä sen tiedät; sinä ymmärrät minun ajatukseni kaukaa. Käynpä tahi makaan, sinä sen havaitset, ja kaikki minun tieni ovat sinulle tutut. Sillä, katso, ei ole sanaa minun kielelläni, jota sinä, Herra, et täysin tunne. Sinä olet saartanut minut edestä ja takaa ja laskenut kätesi minun päälleni.  Senkaltainen tieto on minulle ylen ihmeellinen, ylen korkea käsittääkseni sen. Minne minä voisin mennä, kussa ei sinun Henkesi olisi; minne paeta sinun kasvojesi edestä?  
Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä tuonelaan vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä.  Jos minä kohoaisin aamuruskon siivillä ja asettuisin asumaan meren ääriin, niin sielläkin sinun kätesi minua taluttaisi, sinun oikea kätesi tarttuisi minuun. Ja jos minä sanoisin: 'Peittäköön minut pimeys, ja valkeus minun ympärilläni tulkoon yöksi', niin ei pimeyskään olisi sinulle pimeä: yö valaisisi niinkuin päivä, pimeys olisi niinkuin valkeus." Ps 139:1-12"Sillä sinä olet luonut minun munaskuuni, sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa. Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää. Minun luuni eivät olleet sinulta salatut, kun minut salassa valmistettiin, kun minut taiten tehtiin maan syvyyksissä.  Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut." Ps 139:13-16


"Ei ole sitä asiaa ihmisen elämässä, jota ei Herra tuntisi...  Hänen varjeleva kätensä ja väsymätön rakkautensa saartaa sinua edestä ja takaa."     Fredrik Wislöff  kirjassa Voimallinen on hänen armonsa.


2 kommenttia:

  1. Rakkain psalmini: 139! On turvallista olla Isän muistissa ja huolenpidon alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sitä muistutusta, tai vakuutusta siitä, että Hän huolehtii, minä ainakin tunnun tarvitsevan jatkuvasti. Mutta varmaan juuri sitä vartenhan noita sanoja sinne Raamattuun onkin kirjattu:) Tuo on kyllä niin hyvä psalmi. Aamulla kirjoittaessani tuumin, että tuleekohan tätä nyt vähän liikaa, jos siis "vähemmän olisi enemmän", mutta minusta tuo oli kaikki oli niin lohdullista ja rohkaisevaa.

      Poista