perjantai 30. joulukuuta 2016

"Pyhä murheettomuus"

"Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa." Matt. 6:34

"Tätä on joskus sanottu huolettomuuden evankeliumiksi. Jeesus Kristus itse sitä meille opettaa. Tälläistä opetusta ja muistutusta tarvitsemme elämässämme. Me uuvumme elämämme taakkojen alla. Eteenpäin pääseminen ajallisesti ja hengellisesti näyttää olevan mahdotonta. Vaikeuksiin joutunut ihminen näkee asioittensa ajautuneen umpikujaan, josta ei ole mitään ulospääsyn mahdollisuutta. Kilvoituksessaan voimattomuutensa tunteva ajattelee kaiken kerran kuitenkin päättyvän surkeaan epäonnistumiseen. Näin toivottomuus valtaa mielen ja saattaa johtaa  senmukaisiin ratkaisuihin. 

Tavallisin syy tähän toivottomuuteen on kuitenkin se, että kasataan huomisen päivän, tulevien viikkojen, kuukausien ja vuosien huolet tämän päivän päälle.  Kuriton mielikuvitus ja sielujemme vihollinen, joka tahtoo aina synnyttää meissä antautumismielialan, tuo silmäin eteen kaikki esteet ja vastukset pitkien matkojenkin takaa. Pian se ihminen, joka antaa tällaiselle mielialalle sijaa, sortuu ajallisesti, ja pian hänen hengellinen kilvoituksensa sammuu epäuskon yöhön.


Jumalan kansalla on lupa elää päivä kerrallaan. Se katselee tätä päivää Jumalan antamana ja tuntee, että hänen avullaan ainakin se vielä läpäistään. Löytyypä tästä yhdestä päivästä paljon kiitoksenkin aiheita. Herran kansan ei tarvitse eikä se saa etukäteen kantaa tulevaisuuden vaivoja, sillä tuleviin päiviin on Jumala saattanut kätkeä loputtoman määrän omia ratkaisujaan ja aina uusia ihmeitä, jotka täydelleen tulevat muuttamaan koko elämän sisällön.

Joka päivä on odottamassa uusi armo ja uusi voima."

....

Tuohon loppuun oli vielä laitettu "virsi 14:4-7." Jätin sen pois, koska virsikirja ei enää ole sama kuin tämän kirjan syntyaikaan vuonna 1944.  Kirja on nimeltään Taluta tielläs. Siihen on koottu sen ajan nuorempien pappien kirjoituksia ja tämä teksti oli Armas Antilan.

8 kommenttia:

 1. Tämä oli hyvä teksti. Olen yleensä kauhea murehtija, mutta onneksi viime aikoina olen osannut ottaa vähän rennommin, vaikka tulevaisuus on täysin tuntematon, kun olen työttömänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä olen kova murehtija ja toivon, että oppisin ottamaan vähän rennommin minäkin. Toivottavasti sulle löytyy joku sopiva paikka, semmoinen just sulle tehty.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ei tarvinnut kovasti pähkäillä, mitä kirjoittaisin, kun tuo teksti puhui minunkin sydämelleni.

   Poista
 3. Kumpa osaisimmekin aina elää Hänen huolenpitoonsa luottaen...

  VastaaPoista
 4. Niin lohdullista tuo päivä kerrallansa... Itse kun monesti syyllistyn liialliseen huolehtimiseen. Kiitos huolettomuuden evankeliumista ja Hyvää tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen murehtija minäkin... Takerrun vieläpä kaikenlaisiin "lillukanvarsiinkin", joten muistusta huolenpidosta tarvin yhtenään. Oikein hyvää ja siunattua tulevaa vuotta sinulle itsellesi myös!

   Poista