torstai 2. maaliskuuta 2017

Emme toivottomat

"Me olemme kaikintavoin ahtaalla, mutta emme umpikujassa, neuvottomat, mutta emme toivottomat." 2. Kor. 4:8 *


"...Saatan tänäänkin olla ymmällä monista asioista. Kuinka siitä ja siitä selviän? Jos kerrassaan pääsemättömässä paikassa olen, totta tosiaan, silloinkaan minun ei ole tarvis olla neuvoton. Herra on itse  sanassaan luvannut olla meidän kanssamme. Voi siis meitä, jotka olemme unohtaneet tämänkin sanan, jonka Herra on profeettansa suun kautta lausunut: 'Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota, jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny eikä liekki sinua polta'. Tällaiseen juuriltansa lujaan ja voimaltaan muuttumattomaan sanaan on turvallista luottaa.
Juuri neuvottomuuden ja ahdistavan avuttomuuden alla kyselevälle tahtoo Herra kirkastaa itsensä avuttomain auttajana ja tien näyttäjänä. Voimme olla jopa neuvottomat mutta emme kuitenkaan toivottomat. Kuitenkin Herra meitä hoitaa."

Kirjasta Taluta tielläs ja tuo  teksti: Mikkonen Eero

---
*Tässä oli käytetty "väliaikais-Raamattua**",  jossa "Vanha Testamentti vuonna 1861 asetetun raamatunkäännöskomitean suomennoksen perustuksella kielellisesti korjattuna.
Uusi Testamentti suomennoksena, jonka Suomen seitsemäs yleinen vuonna 1913 pidetty Kirkolliskokous on päättänyt ottaa toistaiseksi vanhan käännöksen ohella väliaikaiseen käytäntöön"

Kiinnitin huomioni jakeen sanaan "ahtaalla", joka vuoden 33/38 Kirkkoraamatussa on muodossa "ahdingossa". Ihmettelin sitä ja katsoin Koivuniemen Raamattuhausta, ettei tuo ole siitäkään Raamatussa, joka on vuodelta vuodelta 1776 (Biblia 1776).  Siinä sama jae oli muodossa: "Meillä on joka paikassa ahdistus, mutta emme sitä sure: meillä on pakko, mutta emme epäile."

**Meillä on "väliaikais-Raamattu", joka painettu 1927. Se on ollut äitini tädin, Aune Hääsin ja siinä on mustalle nahkakannelle painettuna hänen nimensä.
2 kommenttia:

  1. Tuo on hyvä jae: neuvottomat mutta emme toivottomat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo jae, ja sen jatkona oleva jae 9: "vainotut, mutta emme hyljätyt, maahan kukistetut, mutta emme tuhotut." on yksi suosikkini. Ollut joskus tiukassa paikassa lohduksi:)

      Poista