perjantai 24. maaliskuuta 2017

"Pimeässä yössä avautui meille taivaallinen armo"

"Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" Joh. 1:29


"Synti on ihmisten ja myös koko luomakunnan suuri onnettomuus. Synti on syynä kaikkeen onnettomuuteen ja hätään, mitä maailmassa on. Ellei syntiä olisi, häviäisi kaikki paha kuin kaste auringon tieltä. Synti on erottanut meidät Jumalasta ja tuonut mukanaan surua, sairautta ja kuolemaa. Veri ja kyyneleet virtaavat maailmassa. Sukupolvi vaihtuu toiseen ja katoaa.

Mutta pimeässä yössä avautui meille taivaallinen armo. Jumala astui luoksemme ja syntyi ihmiseksi. Synnin turmelemalle suvulle huutaa Jumalan profeetta: 'Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!'

Ihmeellinen sana! Tämä on suurinta mitä meille voidaan sanoa. Mitään lohduttavampaa emme voi kuulla! Jumala asetti syyllisyytemme Kristuksen päälle hävittäen pahat tekomme yhtenä ainoana päivänä. Jeesus otti pois syntimme ja syyllisyytemme kärsiessään kuoleman kaikkien edestä. Kun sinä ja minä käännymme ja uskomme häneen Vapahtajanamme, Jumala puhdistaa meidät ja näkee meidät Kristuksessa niin puhtaina kuin emme olisi koskaan syntiä tehneet.
Kristuksen nimessä on julistettava kääntymystä ja syntien anteeksiantamusta kaikille kansoille, sillä Ihmisen Pojalla on valta antaa syntejä anteeksi maan päällä. Kun syntinen ihminen uskossa muuttaa pois ruumiista, maallisesta majastaan, ja saapuu kotiin Herran luo, hän on ainiaaksi vapautunut synnistä. Niin ottaa Jumalan Karitsa pois maailman synnin."

Ludvig Hope/ Sana tänään

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tuo vaatimattoman näköinen kirja on osoittautunut oikeaksi aarrearkuksi...

   Poista
 2. On se ihanaa, että Jumala näkee meidät Kristuksessa puhtaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, sitä ihanaa ihmettä on vaikea meidän käsittää!

   Poista
 3. Jumalan armo ja rakkaus meitä kohtaan on käsittämättömän suurta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Meitä vajavaisia rakastaa täydellinen rakkaus!

   Poista
 4. Tuohon ei muuta voi lisätä kuin Amen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni ihastutti erityisesti tuo: "pimeässä yössä avautui meille taivaallinen armo." Sen melkein mielikuvana näki, kun valo syttyi pimeään:)

   Poista