tiistai 16. toukokuuta 2017

Toivon näkökulmaa ahdistuksenkin keskellä

"Sinä kyllä muistat sen, että minun sieluni on alaspainettu. Tämän minä painan sydämeeni, sen tähden minä toivon."  Val. 3:20-21 (Uusi Tie)


Eilen laitoin esiin tekstin, jossa oli muurin edessä seisomisesta. Tänä aamuna satuin lukemaan siitä Raamattuversiosta, jonka Uusi Tie -lehdeltä joskus sain, tekstiä Valitusvirsistä. Tarkemmin sanottuna lukua 3.



Hämmästyin, kun luin tuota lukua, sillä siinähän on myös se muuriajatus: (allaolevat jakeet 7 ja 9  siitä  Uusi Tie Raamatusta)

"Hän on tehnyt muurin minun ympärilleni, niin etten pääse ulos, on pannut minut raskaisiin kahleisiin."
 
"Hakatuista kivistä hän on tehnyt minun teilleni muurin, on mutkistanut minun polkuni." 

Ja muutakin sellaista itseäni puhuttelevaa tuossa luvussa oli.

Siinä oli paljon tuntoja raskaasta vaivasta, joka Valitusvirsien kirjoittajaa oli kohdannut. Katsokaa ihmeessä tuo koko luku, jos on halu lukea jonkun sellaisen tekstiä, joka on myös kokenut kovia...
Mutta kaiken ahdistuksen keskellä pilkahtaa esiin myös toivon näkökulma, ja siitä oli jakeissa 19-41.

--
Jännä huomio minulle oli myös se, että eiliseen juttuun kaavailin myös kuvaa muurista, mutta en sitten jostain syystä sitä laittanutkan, vaan aivan toisenlaisen kuvan. No, laitanpa sitten tähän  niitä  muurikuvaversioitani.



Armon aurinko antakoon sinulle tänään säteitään!

4 kommenttia:

  1. Ihanasti tosiaan Valitusvirsien 3. luvussa on myös toivon näkökulmaa.

    Itse poden täällä nyt melkoista flunssaa, jota on kestänyt jo pian viikon. Toivottavasti alkaa helpottaa jossain vaiheessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tuntuu olevan sellaista flunssa-aikaa. Meilläkin nuorimmalla oli kaksi kertaa sitä. Toivottavasti sun flunssasikin jo rupeaisi hellittämään.

      Poista
  2. Tämä oli juuri sopiva joku päivä sitten kun tuntui jotenkin tosi ahdistavalta, vaikken oikein tarkkaan edes tiennyt miksi. Ja luin juuri tämän bogitekstin silloin ja se tuntui juuri sopivalta:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvä kun kerroit tuon. Aina välillä sitä miettii kumminkin, että saako näistä kukaan mitään.

      Poista