lauantai 19. tammikuuta 2019

"Oli niin mulle..."

"Iloitkoon ja riemuitkoon sinussa kaikki, jotka sinua etsivät, ne jotka sinun autuuttasi rakastavat, sanokoot aina: "Ylistetty olkoon Herra!". Minä olen kurja ja köyhä, mutta Herra pitää minusta huolen. Sinä olet minun apuni ja pelastajani, minun Jumalani, älä viivy." Ps. 40:17-18Päätin tänä aamuna ottaa hartauskirjan avukseni, kun en tiennyt mistä kohtaa lukisin. Ensimmäisestä* tuli tälle päivälle nuo yllä olevat jakeet. Huomasin, että ylistys ja avun tarve olivat molemmat samassa kohdassa.  Otinpa sitten toisenkin** hartauskirjan ja siinä oli tälle päivälle merkitty nämä jakeet: "Minä ylistän Herraa kaikesta sydämestäni, ilmoitan kaikki sinun ihmetyösi. Minä iloitsen ja riemuitsen sinussa, veisaan sinun nimesi kiitosta, sinä Korkein." Ps. 9:2-3

Siinähän oli ihan samaa  asiaa! Ja mitä sitten tässä toisessa kirjassa** oli vielä muuta: "Mihin on jäänyt elämästäsi ylistys ja ilo? Oletko päästänyt arkielämän kiireen, vaikeuksien ja harmien sulkemaan suusi?..."  Siis juuri kuten minulle! En ole milloinkaan ollut sellainen ylistyshenkinen, vaan enemmän laaksoihin vaipuva, mutta en saisi sitä kiitosta ja ylistystä silti ihan unohtaa. Tokihan Herra omansa tuntee ja ymmärtää meitä, mutta ainakin minulle nuo olivat hyvä muistutus. Onhan sitä meille annettu kallein lahja, mitä olla saattaa.---
Käyttämäni kirjat: *David Lukas/"Rukous ja päivän sana vuoden joka päivälle" sekä

**Fredrik Wislöff/"Voimallinen on hänen armonsa. Sana vuoden joka päivälle."


Psalmi 40/Koivuniemen Raaamttuhaku

Psalmi 9/Koivuniemen Raamattuhaku
6 kommenttia:

 1. On hyvä lukea juuri ne sanat jotka omaa olemista juuri kulloinkin sävyttävät. Usein huonoa oloani on sanoittanut: Minä olen kurja ja köyhä, mutta Herra pitää minusta huolen. Sinä olet minun apuni ja pelastajani, minun Jumalani, ÄLÄ VIIVY. Se on ihan virvoitus sielulle ja voi uskoa, että minua ymmärretään, Jumala tietää. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti:) Kyllä välillä saa niin sopivan kohdan omaan tilanteeseen lohdutukseksi tai rohkaisuksi. Sitten joskus on niitäkin päiviä jolloin tuntuu, ettei osaa ottaa vastaan mitään kohtaa, olkoon kuinka hyväkin.

   Poista
 2. Näin on ja sitä ihan pelästyy että mikä nyt on. Eikö mistään tule apua. Siihen voi liittyä se sana että riippuu kiinni, esimerkiksi siitä Jumalan sanasta, mistä on tullut apu eli mitä käyttänyt monessa tilanteessa.

  VastaaPoista
 3. Psalms 9:2-3 is a powerful passage. We praise our God almighty!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He is worthy of praise, even though we often forget it.

   Poista