tiistai 26. maaliskuuta 2019

Jumala rakasti vainoajaakin

Kävimme taas tänään hakemassa lahjoitusruokaa. Siinähän on alussa se pieni hartaushetki. Tänään siinä vastuussa ollut muistutti siitä, ettei ole mitään sellaista syntiä, etteikö Jumala meitä hyväksyisi. Hän otti esimerkin Saulista, joka vainosi kristittyjä, jopa niin paljon, että halusi tappaa heitä. Jumalalla oli siitä huolimatta Saulia kohtaan rakkautta. Hän ilmestyi tälle tiellä ja kysyi:SAUL SAI VASTAUKSEKSI: MINÄ OLEN JEESUS, JOTA SINÄ VAINOAT.

Siitä hetkestä Saulin elämä muuttui. Häneltä meni ensin näkö ja hänet jouduttiin taluttamaan määräpaikaansa. Saul oli varmasti järkyttynyt huomatessaan, että kaikki se viha, jota hän oli tuntenut kristittyjä kohtaan, olikin ollut itseään Jumalaa kohtaan. Hän joutui miettimään asioita yksinäisessä mielessään sokeana kolmisen päivää. Hän ei edes syönyt eikä juonut.

Sitten hän oli saanut nähdä näyn, jossa hänen luoksensa tulee mies, joka panee kätensä hänen päälleen ja rukoilee hänen puolestaan ja hänen näkönsä palautuu. Jumala oli lähettänyt asialle Ananias nimisen miehen, joka ei olisi halunnut Saulin luokse mennä. Hän pelkäsi, sillä olihan hänenkin korviinsa kantautunut, millainen mies Saul oikein oli. Mutta Jumala sanoi vastahakoiselle Ananiaalle, että hän tekisi Saulista miehen, joka tulisi jatkossa toimimaan Hänen asioillaan ja ohjeillaan.

Ananias totteli. Hän jopa kutsui Saulia veljeksi ja rukoili sitten tämän puolesta. Saulin silmistä putosivat ikäänkuin suomukset, ja hän sai näkönsä.

Me tunnemme Saulin miehenä, josta tuli Paavali. Vainoajasta tuli vainoamansa julistaja.

---

Kuvan Saulista olin piirtänyt jo aiemmin. Näin sen jokin päivä koneella, joten oli helppo ottaa se tähän juttuun mukaan. Kuvan laatu tosin on valitettavan kehno.

Tästä pääset halutessasi lukemaan lisää Saulista: Apostolien teot. 

4 kommenttia:

 1. Hyvä kuva! Vieläkin Jeesus kulkee kutsumassa ihmisiä luokseen, ihan Jumalan kieltäjiäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kutsuu, ja se on hienoa, ettei hän väheksy ketään!

   Poista
 2. "Ananias obeyed. He even called Saul his brother and prayed." We hope that even those who are against Christ will one day be in the same position as Ananias.

  VastaaPoista