perjantai 1. maaliskuuta 2019

Kun perkele kiusasi Jeesusta

Sitä ennen: "...myöskin Jeesus oli saanut kasteen ja rukoili, niin tapahtui, että taivas aukeni ja Pyhä Henki laskeutui hänen päällensä ruumiillisessa muodossa, niinkuin kyyhkynen, ja taivaasta tuli ääni: "Sinä olet minun rakas  Poikani: sinuun minä olen mielistynyt".  Luuk. 3:21-22

Sitten: "...Jeesus täynnä Pyhää Henkeä palasi Jordanilta; ja Henki kuljetti häntä erämaassa. Ja perkele kiusasi häntä neljäkymmentä päivää. Eikä hän syönyt mitään niinä päivinä, mutta kun ne olivat päättyneet, tuli hänen nälkä.

Niin perkele sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin sano tälle kivelle, että se muuttuu leiväksi". Runsasta kuukautta aiemminhan Jeesus oli saanut itse Jumalan, Taivaallisen Isänsä, suusta kuulla, että on hänen rakas Poikansa. Sen perkele ensin asetti kysymyksenalaiseksi. Jos nyt olet se, jota sanottiin ja niin luulet, niin kai sinulle nyt edes leipää suodaan. Kukaties se kivi, jota perkele esitteli, oli oikein leipää muistuttava. Ei ehkä puuttunut muuta, kuin että se olisi ollut todella syötävä. Helpostihan siitä Jumalan Poika tekisi leivän ja mitä pahaa siinä olisi? "Jeesus vastasi hänelle: "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä'."

No sitten perkele varmaan tuumi, että pitääpä kokeilla jotain ihan muuta. "Ja perkele vei hänet korkealle vuorelle ja näytti hänelle yhdessä tuokiossa kaikki maailman valtakunnat ja sanoi hänelle: "Sinulle minä annan kaiken tämän valtapiirin ja sen loiston, sillä minun haltuuni se on annettu, ja minä annan sen kenelle tahdon." Siis siinä tapauksessa, että teet vain yhden pienen ja helpon jutun: "Jos sinä siis kumarrut minun eteeni, niin tämä kaikki on oleva sinun."  Se oli taatusti oikein upea mainospätkä, joka Jeesukselle esitettiin. Siinä oli varmaan tämän maailman parhaat ja edustavimmat palat esiteltynä. Ja valheen isän suusta kuultuna, tottahan moista tarjousta kannattaisi erittäin tarkkaan harkita, sillä kuinka helposti Jeesus nyt voisikaan saada kaiken vallan, ilman mitään kärsimystä ja vaivaa. Siitähän olisi etua kaikille... Mutta Jeesus tunnisti tuon katalan ja sen juonet. "Jeesus vastasi ja  sanoi hänelle: "Kirjoitettu on: 'Sinun pitää kumartaman Herraa, sinun Jumalaasi, ja häntä ainoata palveleman'."

Tämähän onkin nyt vaikeampi tapaus, tuumi perkele. Täytyy kehitellä jotain ihan muuta. Pyhäkön katolle siis. "Niin hän vei hänet Jerusalemiin ja asetti hänen pyhäkön harjalle ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas" ja sitten perkele itse vetosi kirjoituksiin: "sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta, että he varjelevat sinua' ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi'." Jeesus ei mennyt tähänkään lankaan. Hän vastasi: "Sanottu on: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi'."

Kiusaaja poistui.

 "Ja Jeesus palasi Hengen voimassa Galileaan; ja sanoma hänestä levisi kaikkiin ympärillä oleviin seutuihin." Luuk. 4:14

---

Raamattulainaukset Luukkaan luvusta 4.




4 kommenttia:

  1. Hän oli kaikessa kiusattu niinkuin mekin. Kuitenkin synnitön ja täydellinen.
    Kiitos postauksestasi ja siunattua viikonvaihdetta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein sitä ei edes tule ajatelleeksi, että häntäkin kiusattiin... Siunattua viikonloppua sinulle myös:)

      Poista
  2. Hyvin ja valaisevasti kirjoitettu! Tästä tuli esiin hyvin, kuinka samoilla periaatteilla paholainen horjuttaa meidänkin uskoamme. Pitäisi eri tavoin varmistua ennen kuin uskoo, se sanoo että et kai nyt tuotakin suin päin usko, sehän on mahdotonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Ja se tietää vieläpä iskeä meidän heikkohin kohtiimme. Ilman Jeesusta olisimme täysin suojattomia sille.

      Poista