tiistai 19. maaliskuuta 2019

Kun ollaan heikoimmillaan

"...syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä..." Ilm. 12:10

" ...sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat." 2 Kor. 2:11

"Vaikka perkele luettelisi kaikki Raamatun sanat peloittaakseen sydäntäsi ja veisi asiansa niin pitkälle, ettei jätä lohdutukselle sijaaa, niin se joka tapauksessa on perkele, vaikka kuinka selvästi olet kaikessa näkevinäsi Kristuksen muodon..." Martti Luther Mannaa Jumalan lapsille/ Helmik. 21.p

Perkele osaa myös siteerata Raamattua. Erämaassa se jopa Jeesukselle yritti sitä konstia. Mutta Jeesus tunsi sen juonet ja torjui sen. Perkele tietää meidän heikot kohtamme varsin hyvin. Se voi joinakin aikoina järjestää oikein "tykistökeskityksen", jolloin meistä tuntuu, ettemme voi siitä selvitä mitenkään.

Mutta on vielä suurempi voima: Herra itse!  Hän ei koskaan jätä meitä syyttäjän kanssa kahden, vaikka siltä joskus tuntuisikin. Jeesushan sanoi: "...minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." (Matt. 28:20). Hän tietää heikot kohtamme ja hetkemme aivan tarkalleen ja paremmin kuin kukaan muu. Hänen edessään on syyttäjän suljettava suunsa ja vihollisen aseidenkin vaiettava.

"Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat." Room. 8:1

"Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." Room. 8:38-39
Roomalaiskirje luku 7 ja luku 8
Linkit Koivuniemen Raamattuhakuun.

2 kommenttia:

  1. Olipa tämän päivän mietteisiin kuin täysosuma jo otsikosta lähtien:) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, olipa sitten hyvä, että tulin laittaneeksi tämän nyt! Olin nimittäin osan siitä kirjoittanut jo muutama päivä sitten ja tänään kirjoitin siihen vähän lisää.

      Poista