maanantai 3. kesäkuuta 2019

Perkuuhommaa ja vaateparsia

"Peratkaa pois vanha ihmisenne..."

---
Olin luullut tuollaista joksikin jakeeksi. Sanalla "peratkaa" löysin kuitenkin vain jakeen: "Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu."  1. Kor. 5:7.  Perkaamisesta tuli kuitenkin mieleen eilen kuultu saarna seurakuntamme rukoushuoneella. Siinä oli siitä, että ensin noukitaan pieniä kiviä "pellosta", että näyttäisi paremmalta... Kun kaivetaan ojaa, saattaa tullakin jo isompia kiviä esiin. Vaikka kiviä on kerätty pois aiemminkin, aina niitä vain nousee esiin. (Senhän saamme mekin joka kevät huomata tiellämme. Aina on talven jälkeen noussut kiviä koholle ja noukittavaksi, tai pois kaivettavaksi.) Ja sitten puhuja sanoi, että jos kaivetaan oikein syvään, tulee lopulta vastaan kallio. Sellainen, jolle me emme mahda mitään. Se on perisynti. Meidän on mahdoton tehdä sille mitään. Siihen tarvitaan Jeesus.

Löytyi sitten tällainenkin jae:

"että teidän tulee panna pois vanha ihmisenne, jonka mukaan te ennen vaelsitte,
 ja joka turmelee itsensä petollisia himoja seuraten,
ja uudistua mielenne hengeltä, ja pukea päällenne uusi ihminen,
 joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen."
 Ef. 4:22-24

Tulee mieleen vaatteiden pukeminen. Vanhat rääsyt joutaa pois, vaikka kuinka mieluisia vielä olisivat. Ja on puettava ne uudet vaatteet ylle - vaikka ne tuntuu aivan liian hienoilta, ehkä, tällaisen ylle...

Niin "orpo", "kerjäläinen"ja "tuhlaajapoika", kuin vaatteensa ryvettänyt ja rikkonut "kiltti lapsikin", saa Isältä uutta, ehjää, puhdasta ja sopivaa ylle!

"Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä. 
Pankaamme sentähden pois pimeyden teot, ja pukeutukaamme valkeuden varuksiin." 
Room. 13:12


Yöpuku pois ja päivävaatteet päälle...

Siunattua alkanutta viikkoa sinulle!2 kommenttia: