keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Pimeän painamalle

"...Joka vaeltaa pimeydessä  ja valoa vailla, se luottakoon Herran nimeen ja turvautukoon Jumalaansa." Jes. 50:1

Joskus on aikoja, jolloin pimeä tuntuu painavan päälle erityisen paljon. Tuntuu että Jumalakin on jossain etäällä. Silloin kaipaa valoa ja Jumalan rakkauden vakuutusta.


"Särjettyä ruokoa hän ei muserra, suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta..." Jes. 42:3

"...Minä muutan pimeyden heidän edellään valkeudeksi ja koleikot tasangoksi. Nämä minä teen enkä niitä tekemättä jätä." Jes. 42:16

"...Älä pelkää, sillä minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun." Jes. 43:1

"Teidän vanhuuteenne asti minä olen sama, hamaan harmaantumiseenne saakka minä kannnan; niin minä olen tehnyt, ja vastedeskin minä nostan, minä kannan ja pelastan." Jes. 46:4


Siunattua päivää sinulle!

10 kommenttia:

 1. Kiitos näistä Raamatun kohdista :) Vanhuuteemme asti Hän on sama!

  VastaaPoista
 2. Nämä kaikki ovat ihanan lohdullisia Raamatun jakeita! Kiitos näistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvitsin itsekin tällaista tänään, kun pimeä painaa.

   Poista
 3. Nuo 2 viimeistä Raamatun kohtaa on niin kuin minulle,vaikka en vanhaksi koe vielä itseäni.
  Mutta tuli mieleen tämä seuraava juttu sieltä eka vuosilta jolloin tulin uskoon 16v. Erkki Lemisen kautta, joka oli ev.lutherilainen sydämellinen ihminen.

  Minulla oli ev.lutherin srk.sta 2 ystävää Helena ja Virva, jotka olivat uskossa myös,Virvan kanssa ollaan vieläkin ystäviä,Jumala johdatti minua niin että menin eka kertaa hellunt.srk.tilaisuuteen,aikaisemmin olin käynyt ev.lut. nuorten illoissa ja kirkossa ahkerasti, koin kuitenkin että hellunt.srk.on se heng.kotini, ja aidosti Raamatullinen, menin uskovien kasteelle, ja myöhemmin sain pyhän-hengen kasteen, kun kerroin Helenalle että alan käymään hellunt.kirkossa, niin siihen loppui ystävyys hänen kanssa, hän ei ymmärtänyt minua ja sanoi minua lahkolaiseksi.Niin Jeesustakin sanottiin lahkolaiseksi ja uskovahan on Jeesusken lahkossa, Ap.t.24;14 uskovissa on sitä farisealaisuutta,ylpeyttä, niinkuin helenassakin,hän nimittäin koki että hän on parempi uskovainen kuin minä, eikä halunut olla ystäväni enää,ei siis vieläkään,vaikka aika on kulunut, niin;"Jumala ole minulle syntiselle armollinen,"Luuk.18;13 ajatella että meidän pitää Helenan kanssa olla samassa taivaassa,eikä taivaassa ole karsinoita eri uskontokunnittain, täällä maanpäällä me tehdään niitä karsinoita, ja luullaan että minä olen parempi uskova kuin tuo eri srk.ssa oleva, tai eri mielipiteitä omaava.
  Helena ei kovin kaukana asu täältä, ja miten olen kaivannut sitä että oltaisiin ystäviä.Tulee myös mieleen Raamatun kohta,että meidän rakennelmat kerran palaa Jumalan tuomiolla, mutta itse pelastumme kuin tulen läpi, Herra armahtakoon meitä että rakennelmamme kestää.
  Huom.en tarkoita tässä blogissa ketään, ei minua haittaa jos minut vaikka erotetaan tästä blogista kommenttini takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On surullista, että ystävvyys loppui sen takia, että seurakunta on eri! Ylpeyttä on varmaan meissä jokaisessa. Meissä helluntailaisissakin on sitä samaa ylpeyttä varmaan; pidämme toisinaan itseämme parempina. Mutta Jumalalla on lapsia erilaisissa seurakunnissa, emmekä voi tietää sitä, mitä Jumala meidän sydämistämme tietää. Tuli mieleen että äitini, joka meidän perheestä ensin liityyi helluntaiseurakuntaan, sai myös kokea sitä että häntä pidettiin väääräoppisena. Olisi ihanaa jos tuo ystäväsi ottaisikin vielä sinuun yhteyttä. Tai olisiko ihan mahdoton ajatus, jos sinä koittaisit kepillä jäätä? Laittaisit vaikka kirjeen taikka kortin? Enhän minä tietysti tiedä millainen tilannne on, onko se mahdollista, tuli vain mieleeni.Ainakin voitais rukoilla tämän asian puolesta. Siltikin, vaikka tunnen itseni kehnoksi rukoilijaksi. Mutta on meillä silti rukoilemisen oikeus. Mietin muuten eilen tuota samaa kohtaa, jossa oli niistä rakennelmista, jotka palaa kerran, mutta itse pelastutaan ikäänkuin tulen läpi; se on lohdullista, että me kehnosti rakennelmia tehneet voimme silti pelastua! Siunattua päivää sinulle Pike:)

   Poista
 4. Lohdullista 💛 Valoisaa syksyn jatkoa.

  VastaaPoista
 5. Ensin luulin että olet poistanut kommenttini, tai peräti erottanut lukijasta,mutta vapaaehtoistahan se on täällä olla, enkä ole ketään loukannut,en *ilon pisaraakaan,joku vain ei tykkää että kommentoin siitä mitä Raamattu sanoo,en puhu omiani,jokaista piirtoa myöden haluan totella Jumalan sanaa,ja jos jotain sanaa ei ole Raamatussa, niin joku siitä loukkaantuu,me ei saatais loukkaantua kehenkään uskovaan,eikä kehenkään ihmiseen, sillä ei Jeesuskaan loukkaannu meihin,kun me olemme kompastelevaisia, vaan hän on armahtavainen meitä kohtaan uudestaan ja uudestaan, Raamatun aikaan opetuslapsilla oli myös riitaisuuksia keskenään, mitenkä sitä on tänä päivänä,
  jolloin vihollisella on kiire tuhota kaikki, ja kun sen muistaisi että meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan.

  Niin on uskovia ev.lut.srk,ssakin paljon,opetus vain ei ole kaikissa kohden Raamatullista,tai sit tulkitsevat sen toisin, en voi itse hyväksyä syntiä, kuten homous,joka on kauhistus Jumalalle.
  Täällä on paljon srk.tia, uusin on nyt oneway srk.ta, käyn siellä opetuslapseuskoulua x viikossa, tapani suonto on srk.n perustajia ja on opettamassa muiden lisäksi.

  Mutta on syntynyt eri seurojakin, jotka ovat hakoteillä Raamatun opetuksessa, mutta minä en ole heidän tuomitsija.

  Ok. Helena asuu Raahessa, joten ei ole hirveen pitkä matka, ja hän on ed.ev.lut.srk,ehkä hänen asenteensa toisia uskovia kohtaan on jo muuttunut,en tiedä, mutta ehkä vielä nähtäis.
  Ehkä tää on nyt tässä tältä osin, tulee muuten ylipitkä kommentti.
  Täällä Aurinko paistaa ja on 12 astetta lämmintä, Aurinkoisia päiviä sinnekkin päin toivottelen.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisia päiviä sinnekin! Pari päivää sitten siitä saatiinkin täällä iloita, mutta taitaa olla nyt yhä harvinaisempaa herkkua se ilo.

   Poista