maanantai 6. syyskuuta 2021

Eivät olleet hylättyjä

Opetuslapset olivat lähteneet venematkalle Jeesuksen selvästä kehoituksesta. Itseasiassa hän suorastaan vaati heitä. Kaiken siis piti olla hyvin. Mutta sitten tuli vastatuuli ja ahdistavat aallot. Ehkä siinä tuli kysymyksiä mieleen, että olivatko he ymmärtäneet kaiken aivan väärin? Tai miksi Jeesus hylkäsi heidät? Ehkä meilläkin on samankaltaisia kysymyksiä omissa ahdingoissamne. Mutta eivät opetuslapset olleet väärin ymmärtäneet. Ei Jeesus ollut heitä hylännyt. Eikä hän ole meitäkään  hylännyt, vaikka siltä kovasti tuntuisikin. Lähtihän hän etsimään sitä yhtä lammastakin joka omille teilleen oli mennyt; karannut, eksynyt ja juuttunut autiomaahan.
Matt. 14:22,27: "Ja kohta hän vaati opetuslapsiansa astumaan venheeseen ja kulkemaan edeltä toiselle rannalle..."  

"Mutta Jeesus puhutteli heitä kohta ja sanoi: "Olkaa turvallisella mielellä, minä se olen; älkää peljätkö"."

Luuk. 18:12: "Mitä arvelette? Jos jollakin ihmisellä on sata lammasta ja yksi niistä eksyy, eikö hän jätä niitä yhdeksänkymmentä yhdeksää vuorille ja mene etsimään eksynyttä?" 
4 kommenttia:

 1. Ihan kuin omista ajatuksista koottu teksti... Hyvä kun laitoit! T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä rohkaisevasta tekstistä! Niin se on tosiaan, että Jeesus on voinut ihan itse lähettää matkaan, mutta silti tulee vastatuulta. Mutta senkin kaiken läpi hän kyllä vie meidät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hän sanoi joskus sen: "Minä olen teidän kanssanne joka päivä"!

   Poista