lauantai 4. syyskuuta 2021

Uskonko sen?

"Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.

Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?" Joh. 11:25-26

Nämä sanat tulee luettua monesti niin ettei sitä ajattele ollenkaan, koska se on luettu niin monta kertaa. Tuttu kertomus kun on. Mutta joskus voi tulla joku uusi ajatus, oivallus,  tuttuakin tutumman jakeen kohdalla. Jos joku meiltä, jotka sanomme Jeesukseen uskovamne, olisi kysynyt, tuon Jeesuksen kysymyksen; vaikkapa Jeesus itse, tuskin olisimme tohtineet kieltää. Mutta olemmeko uskoneet, tai paremminkin voisi sanoa, käsittäneet sen niin, ihan todelliseksi, konkreettiseksi asiaksi. 

Olemme ajatelleet kenties niin, (minä ainakin), että kun joku kuolee, erityisesti nyt Herran omaa ajattelen, että Hän on kuollut, ja elää sitten taas joskus taivaassa... Joskus tuntemattomassa tulevaisuudessa. Mutta Jeesus sanoo tuossa, että ei "yksikään, joka elää ja uskoo minuun," (siis Jeesukseen) "ikinä kuole." Ikinä kuole. Kuollut ei siis ole kuollut, jos hän kuoli Jeesuksessa.

Kasvitkin kuolevat syksyllä. Mutta niiden siemenet eivät. Ne kätkeytyvät maahan - alkaakseen taas keväällä puskea esiin uutta vartta. 

Se lienee sitten niin, että unessa Jeesuksessa kuollutkin ehkä on; siinä, jota me kuolemaksi nimitämne. Mutta kaikki kuolleet herätetään; he nousevat, kun kuulevat Jumalan Pojan äänen. Silloin kun Jumalan aika on. Ja silloin ei "toisella kuolemalla" ole valtaa heihin, jotka ovat Jeesuksen turvaksensa ottaneet.

"Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, elää, vaikka olisi kuollut. Eikä kukaan, joka uskoo minuun, kuole ikuisesti. Uskotko tämän?" Joh. 11:25-26 Jumalan kansan Pyhä Raamattu/Uusi Tie

"Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään." Joh. 5:25

"Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä." Joh. 5:28

"Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta." Ilm. 20:5-62 kommenttia:

  1. Niin, sitä onkin ihana ajatella, että Jeesuksen omina kuolleet elävät juuri nytkin. Ja kerran saamme tavata heidät siellä perillä. Ovat nuo alun jakeet tosiaan niin tutut, että välillä niitä ei kunnolla edes tajua. Vaikka onhan tuo muutenkin asia, jota ihmisjärjen on vaikea ymmärtää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan niin, että tutut kohdat menee luettaessa monesti sillä samalla ajatus kaavalla kuin sina ennenkin, ellei yllättäen joku uusi oivallus tule. Joskus voi havahtua jonkin jakeen paremmin näkemään, jos sen lukee ihan yksittäisenä jostain.

      Poista