tiistai 22. helmikuuta 2022

Kun toiset riemuitsivat, oli yksi raivoissaan...

"Silloin Pyhä Henki täytti Jeesuksen riemulla, ja hän sanoi: 

"Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä, että olet salannut tämän järkeviltä ja viisailta mutta olet ilmoittanut sen lapsenmielisille. Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt." Luuk. 10:21 KR-92 

Ja mikä asia se olikaan, josta Jeesuksen sydän ❤️ niin kävikin iloitsemaan?

"Ne seitsemänkymmentäkaksi opetuslasta palasivat iloisina ja sanoivat: "Herra, pahat hengetkin tottelevat meitä, kun käskemme niitä sinun nimessäsi."

Se oli se, kun hän näki opetuslastensa niin lapsenmielisesti iloitsevan! Voi melkein mielessään nähdä ja kuulla kuinka he innoissaan sitä kaikkea  Jeesukselle, ja varmasti toisilleenkin, selittävät. 

Mutta Jeesus näki myös muuta: "Jeesus sanoi heille: "Minä näin, kuinka Saatana sinkoutui taivaasta kuin salama. Niin, minä olen antanut teille vallan: te voitte polkea käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä se vahingoita teitä. Mutta älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan."

"Ja silloin Pyhä Henki täytti Jeesuksen riemulla, ja hän sanoi..." sen Jumalaa ylistävän sanan siitä, kuinka asioita ei ole ilmoitettu ihmisviisauden mukaan, vaan lapsenmieliset ovat saaneet ottaa vastaan. Ja hän jatkoi:

"Kaiken on Isäni antanut minun haltuuni. Eikä kukaan muu kuin Isä tiedä, kuka Poika on. Eikä sitä, kuka Isä on, tiedä kukaan muu kuin Poika ja se, jolle Poika tahtoo hänet ilmoittaa."
 
"Jeesus kääntyi opetuslastensa puoleen ja sanoi heille erikseen: "Autuaat ne silmät, jotka näkevät sen, mitä te näette! Minä sanon teille: monet profeetat ja kuninkaat ovat halunneet nähdä sen, mitä te näette, eivätkä ole nähneet, ja kuulla sen, mitä te luulette, eivätkä ole kuulleet."  

Mutta saatana kiristeli hampaitaan, sillä sen mielestä oltiin tultu sen tontille... Ja annettu vielä voima niille heikoille! Sitä se ei voi sietää... Ja varmaan se miettii, uusia juonia voittaakseen edes jotain.

(Raamatun tekstit: Luuk. 10:17-24.  Oli tänään lukuvuorossa.)

---Kun aloittelin tätä jutun kirjoittamista, mieleeni tuli, ajatus, jonka oletin olevan Raamatusta, mutta en sellaista kohtaa löytänyt; joten en tiedä, mistä se on: Vastustakaa kaikkea vihollisen valtaa... 


Mutta ei omin voimin. Vaan Jumalan antamin voimin ja valtuuksin...

Siunaus päivääsi!    


  


2 kommenttia: