perjantai 3. toukokuuta 2019

"Tähteenkerääjän" laulu

Minulla alkoi tänä aamuna soida mielessä "...ei siellä tähteitä kukaan kerjää, vaan samaa leipää siel' kaikki syö..."  Noin vanhemmilla sanoilla. Vuoden 1959 Herramme Tulee -laulukirjassa sen numero oli 111. Nykyisin käytössä olevassa Hengellisessä laulukirjassa laulun numero on 353 ja sanoissa ei kovin paljon ole muutosta entiseen.

Täällä tähteenkerääjiä, tai peräti -kerjääjiä, ei arvosteta. Mutta muistuupa mieleen eräs tähteenkerääjä, Ruut. Hän meni poimimaan pellolta tähkiä. Hänen täytyi siis olla melkoisen köyhä. Pellon omistaja kuitenkin arvosti häntä. Ruutin tapauksessa kävi niin, että  tähkien, eli niiden lyhteidenkorjaajien jättämien  tähteiden,  kerääjästä tuli pellon omistajan vaimo. Ja myöhemmin hänet mainitaan eräänä Jeesuksen esiäitinä.

Eipä halveksita tähteenkerääjää, hänessä voi olla kuninkaalliset ainekset.  Ja vaikka maallisessa mielessä ei olisikaan, niin Taivaallisen kuninkaan sukua kuitenkin. Silmiin näkyvä voi erehdyttää. Ja mikäli itse sattuisit olemaan sellainen "tähteenkerääjä", älä  itsekään halveksi itseäsi. Eihän Taivallinen Kuningaskaan sinua halveksi. Sinä olet hänelle arvokas!

Siunattua päivää sinulle!


4 kommenttia:

  1. Yhdessä vaiheessa käytiin miehen kanssa usein Pelastusarmeijan tilaisuuksissa, kun sielläkin oli tuttuja...niin kerran vetäjä kertoi tuota Ruutin tarinaa ja esitettiin sitä vähän kuin näytelmänä. Hän oli pyytänyt meidät miehen kanssa esittämään Ruuttia ja Booasta. Se oli joskus avioliiton alkuaikoina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisipa ollut mielenkiintoista olla katsomassa:) Itse en muista koskaan nähneeni Ruutin kohtaloa näytelmänä, mutta elokuvassa kylläkin.

      Poista
    2. No tuokin "näytelmä" oli hyvin pienimuotoista, tosiaankin :) Mutta kiva muisto, kun tuli avioliiton alkuajat mieleen.

      Poista
    3. On tosiaan mukava yhteinen muisto:)

      Poista