perjantai 6. syyskuuta 2019

Millainen käsittämätön vaihtokauppa!

"Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, 
että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi." 2. Kor. 5:21

Jumalan synnitön Poika tulee tänne ja hänet tehdään synniksi, joka naulataan ristiin. Synti kertakaikkiaaan naulittiin siinä ristiin! Mutta ei siinä vielä kaikki, vaan sitten on se meidän, maailmasta olevien syntisten, puoli siinä vaihtokaupassa: "...hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi." Mikä ihmeellinen vaihtokauppa!

Kuin kerjäläinen kohtaisi kuninkaan. Kuningas sanoisi kerjäläiselle: - Vaihdetaan vaatteita ja osaa.  Anna sitä rääsysi tänne, niin saat tästä juhlavaatetuksen ja kuninkaallisen osan, ja minä otan sen sinun osasi niitten rääsyjesi kanssa.

Se on sellainen vaihtokauppa, ettei sitä osaa oikein ymmärtää, eikä sanoittaakaan.
 "...Mutta Herra  heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme." Jes. 53:6
Ja me saimme samalla jotain, jota emme edes kykene käsittämään, sillä niin suurta ja ihmeellistä se on, kun synti ja vanhurskaus vaihtaa osaa. 



2 kommenttia:

  1. Ihana vaihtokauppa kyllä! Hyvä vertaus tuo kuningas ja kerjäläinen. Näinhän se on. Jumala antaa meille ryysyjen tilalle juhlavaatteet!

    Ihana myös tuo ruskakuva! Niin aurinkoinen.

    VastaaPoista
  2. Jotenkin on tuon jakeen aika lailla ajattelematta yleensä ohittanut. Mutta kun näin sen hartauskirjaan yksistään painettuna, niin se jotenkin kolahti. Hartauskirjassakin oli siitä oikein hyvä teksti, mutta kirjoitinpa nyt sitä, mitä minulle mieleen siitä tuli. Tähän sopi mielestäni valoisa kuva:)

    VastaaPoista