perjantai 17. tammikuuta 2020

Ei mitään "muttia"...

"Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä..." Matt. 6:34

Jeesus sanoi, ettei meidän tulisi murehtia varsinkaan tulevista päivistä. Mutta mitä me teemme: eikö vain tuonkin kohdan, Jeesuksen sanoman sanan jälkeen tule usein mieleen lisätä siihen se "mutta"?  Ja siihen joukon jatkeeksi kaikkea mikä tulevissa päivissä murehduttaa ja huolestuttaa. Meidän ei tarvitsisi lisätä siihen Jeesuksen sanomaan mitään lisää, vaan ottaa se sellaisenaan; elää tämä päivä ensin. Tietäähän Hän tämän ja huomisenkin päivän. Ja tuntee vieläpä meidätkin niin hyvin, ettei sitäkään tarvitse murehtia, että emme osaa sitä ohjetta oikein noudattaa...


"Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa." Matt. 6:34


Siunattua tätä päivää sinulle!


6 kommenttia:

 1. Kyllä ihmisellä tapaa olla ne mutat heti mielessä. Minäkin olen ihan ammattimurehtija. Pitää todella opetella tuota, että vain yksi päivä kerrallaan! Siunausta sinun viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla riittää siinä kanssa opeteltavaa koko iäksi. Se murehtiminen kyllä sujuu kuin vettä vaan.

   Poista
 2. Matteuksessa on hyvä esimerkki meille, Pietari on hyvä esimerkki, silloin kun Jeesus käveli veden päällä, niin hän pyysi Pietaria tulemaan vettä pitkin, Pietari olisi voinut kävellä veden päällä,jos hän olisi katsonut Jeesukseen, mutta kun hän katsoi alas, omaan itseensä,niin silloin hän vajosi.Murheitten keskellä meillä ei ole mitään muuta kuin Jeesus, johon katseemme tulisi olla aina kiinnitettynä,emme murehtimisella voi lisätä ikäämmekään kyynäräänkään vertaa,(luuk.12:25) mutta kaikessa meitä auttaa Herra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se, kun myrskyissä rupeamme hätääntyneinä katsomaan niitä ympärillä olevia aaltoja, ihan kuin Pietari. Mutta ihanaa on, että Jeesus kutsui kuitenkin Pietarinkin sinne kävelemään, vaikka varmasti tiesi, kuinka hänen on Pietari sieltä pelastettava. Onneksi Hän tuntee meidätkin niin hyvin, paremmin kuin me itse.

   Poista
 3. Se on todella vaikeaa elää vain tässä päivässä murehtimatta huomista, ylihuomista jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin todella on! Aina jotain pyrkii mieleen kuitenkin.

   Poista