tiistai 21. tammikuuta 2020

Ottakoon joka päivä ristinsä

"Ja hän sanoi kaikille: 'Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen. "  Luukas 9:23-24"Ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon..."  Mitähän se  käytännössä tarkoittaa? Tarkoittaisiko se kenties sitä, että suostuisimme niihin teihin, jolle Hän meidät johdattaa, vaikka ne eivät meitä miellyttäisikään? Siihen, ettemme itse määrää elämämme kulusta?6 kommenttia:

 1. Vaikea läksy. Siinä tarvitsee nöyrtyä.

  VastaaPoista
 2. Ei ihan aiheeseen liittyvää,mutta melkein.Kysymys:Onko siellä lunta,ja onko tiet hyvässä kunnossa,ettei ole liukasta?Olis sinne päin tuloa, jos on Jumalan tahto,johdatusta tarvitsee joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot tiet on varmaankin aika hyvässä ajokunnossa, enimmäkseen sulaa ehkä. Mutta toisaalta, jos pakkasta on, niin voi olla liukkaitakin.
   Mutta sitten nämä pikkutiet, ne on ihan kauheita luistinratoja. Tänäänkin isännan kanssa oltiin hiekoituspuuhissa omalla tiellä. Lunta on vielä näkyvissä, mutta aika vähiin on käynyt.
   Turvallista matkaa teille kaikinpuolin kun lähdette matkaan!

   Poista
 3. Tuttu juttu tuo ottakoon ristinsä jne. Arkisesti ajattelen sen tarkoittavan sitä, että tie ei ole seuraajalle aina helppo. Monista itsekkyyksistä ja totutuista jutuista on kieltäydyttävä, kestettävä pilkkaa etc.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Ja jokaiselle on se omanlaisensa risti, ei kannata vertailla toisten risteihin.

   Poista