keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Uusi vuosi - "Riemuvuosi" - armon vuosi!

Luin tänä aamuna toivotuksen, joka tuntui mukavalta lukea:  "Niin tahtoo Jumala siunata sinullekin nyt alkavan vuoden ja tehdä siitä armon vuoden, riemuvuoden."  Näin toivotti uutta vuotta meillekin vuosikymmenten takaa Fredrik Wislöff kirjassaan Levähtäkää vähän.

Wislöffillä oli tekstinsä liitteenä osa tästä kohdasta, jonka Jeesus sanoi tarkoittavan itseään: "Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, saarnaamaan Herran otollista vuotta." Luuk. 4:18-19

Ei siis ihme, että otolliseksi sanottua vuotta voidaan nimetä myös riemuvuodeksi - vapautuksen vuodeksi! Wislöff nimittäin kirjoitti myös, että "Otollisella vuodella tarkoitetaan oikeastaan "riemuvuotta". Jeesus on tullut julistamaan iäistä riemuvuotta kaikille ihmisille."


Israelin kansalla oli ennen riemuvuosi. Se oli joka 50. vuosi. Sehän oli sellainen odotettu vapautuksen vuosi monin tavoin. Silloin mm. maansa myyneet saivat maansa takasin. Ja itsensä myyneet vapauden. Mutta meillä on Jeesuksessa joka vuosi riemuvuosi, armon vuosi. Ja joka päivä.4 kommenttia:

 1. Kiitos taas tästäkin! Kiitos kun jaksat rohkaista täällä! Herra sen sinulle runsaasti palkitkoon! ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Tarvitsen itse näitä, ja minusta on ihana jakaa muillekin näitä löytöjä:)

   Poista
 2. Beautiful photo!! Always asking God for a wonderful year in 2020!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snow and sunlight is beautiful:) God can give us all good!

   Poista