keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Aamun ylösnousun kirkkaus - Valo yltää tännekin

"Auringon noususta sen laskuun saakka olkoon Herran nimi ylistetty. Herra on korkea yli kaikkien pakanakansain, yli taivasten kohoaa hänen kunniansa. 
Kuka on niinkuin Herra, meidän Jumalamme, joka korkealla asuu ja katsoo syvälle - taivaassa ja maassa? Hän, joka tomusta nostaa alhaisen..." Ps 113:3-6


Aamuheräämiseni, silmien avaaminen, katseen kääntäminen ulos: "Mitä! Koivujen latvat ja lähimäntyjen latvathan ovat jo valossa, näyttävät aivan keltaisilta - kuin kullatut." Se näytti ihanalta aamulta, kullatut latvat sinistä taivasta vasten. Yllätyin, että aurinko oli jo ehtinyt tähän meidänkin lähipuihin.
Ylösnoustuani, toisaalla talossa, talon eri laidalla, katse sinnepäin, mistä aurinko nousee; siellä oli harmaa metsä, jonka puiden välistä aurinko hieman pilkotti. "Tuolla se näkyy puiden välistä." Samoin pilkotti puiden välitse  avointa taivasta - mutta enimmän osan näkymästä veivät puut, vaikka se auringon siellä olokin ilahdutti. Yleisilme oli kuitenkin harmaa.

Toinen ikkuna - se ensimmäinen, oli kuin kuva siitä suuremmasta ylösnousta. Mikä ihana aamu, kun saa herätä kultaiseen aamun maan harmaudesta ja pimeydestä! Toinen, pimeämpi ikkunakin antaa jo viitettä siitä, että vaikka ollaan maan pimennoissa vielä - Valo on noussut ja yltää tännekin. Siunauttua päivää sinulle!


9 kommenttia:

 1. :) Siunattua päivää sinne myös:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
 2. Tuosta tuli mieleen laulu; " Aamulla varhain valo auringon kun loistaa, taas kuoro lintusien sävelensä toistaa, mä luomakunnan kanssa ylistykseen yhdyn, ja taivaallista Isää kiittämähän ryhdyn, oi mikä riemu ylös nousi Kristus, toi riemu voiton kaikille"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo laulu sopi tosiaan tuohon:) Laulu oli minulle ennestään tuntematon. Kyllä varsinkin pimeän talven jälkeen erityisesti huomaa, kuinka ihminen on luotu valoon, ja sitä kaipaa alituiseen.

   Poista
 3. jos katsoit OneWay:n lähetystä tänään sunnuntaina 19.4, niin siellä Henry Jansen lauloi tuon laulun Aamulla varhain..., netistä tuo oneway. n ohjelma näkyy myös jälkeenkinpäin, tänään oli tosi hyvä lähetys.
  Henry Jansen oli meille tuttu, oli aikoinaan turun vapaakirkon pastorina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs oli sopivasti:) Mukava vielä kun oli teille tuttu ihminen sitä laulamassa. Emme itse ole katsoneet ohjelmaa.

   Poista
 4. Suosittelen katsomaan eilinen ohjelma, jos tv kanavaa 30 ei ole teillä asennettu, oli todella hyvä ohjelma eilen. Kannattaisi mainostaa myös tv kanavaa, postilaatikoihin voi ilmoituksia myös jakaa, niitä lappusia voi tilata onewaysta,
  voihan olla että joskus lieksaankin tulee oneway srk.ta.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan on hyvää ohjelmaa ihan tarjolla, monessakin paikassa. Minulla vain ei tule niitä katseltua. Tällaisia asiapitoisia juttuja mieluummin luen, en oikein osaa edes selittää, miksi se on niin. Osaksi varmaan sen takia, että lukiessa saa ihan omassa rauhassa luetusta ammentaa sen mitä siitä saa. Osittain varmaan tottumuksen puutekin, sillä tv:tä meillä ei ole. Nythän tietty netin kautta voisi katsella, vaikka varsinaista tv:tä e olekaan. Yle Areenasta Isä Matteota on katseltu, samoin jotain antiikki- ja huutokauppajuttuja, hyvin vähän mitään muuta.

   Poista
  2. Kummallinen pitkä tyhjä väli tuli kommentin ja vastauksen väliin.

   Poista