tiistai 28. huhtikuuta 2020

Nähdä Hänet!

"Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä. Ja sittenkuin tämä nahka on yltäni raastettu ja olen ruumiistani irti, saan minä nähdä Jumalan. Hänet minä olen näkevä apunani; minun silmäni saavat nähdä hänet - eikä enää vieraana..." Job 19:25-27


"Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on." 1 Joh. 3:2


"Mutta minä saan nähdä sinun kasvosi vanhurskaudessa, herätessäni ravita itseni sinun muotosi katselemisella." Ps 17:15


----


Eräänä aamuna muistelin yhtä runoa kirjassa, josta jo nuorena pidin kovasti. Kirja on nimeltään Toivo on luottamusta. Aikoinaan luin sitä kirjastosta lainattuna. Nykyään minulla on kirja itselläni, sillä löysin sellaisen joskus kirpparilta.

Muistelemani runonpätkä kertoo juuri sitä valosta, jonka kerran saamme nähdä: "...olen äkkiä näkevä hänet vierelläni ... säteilevän valon ympäröimänä."  Josephine Hirsch/Toivo on luottamusta. Tuon muistaminen sai minut etsimään Raamatusta kohtia, jossa samasta asiasta puhutaan.

Toivo on luottamusta -kirja: Runot Josephine Hirsch. Reinhard Meyer. Suomalaiset sanat Anna-Maija Raittila. Kirjaneliö. Painettu 1989. Tämä kirja löytyy ainakin täältä: Finlandia Kirja. Siellä näkyi olevan saman kirjoittajan toinenkin kirja saatavilla.
6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, varsinkin tuo jossa valo loistaa vesipisaroista aivan upeasti! Ihania ovat myös nämä jakeet. Tuo Jobin kirjan kohta on ollut paljon mielessäni nyt pääsiäisen aikoihin. Siitä on tehty ihana laulukin, jota Vetelin tytöt esittivät aikoinaan, meillä lapsuudenkodissani oli se kasetilla. Nyt olen kuunnellut sitä YouTubesta. Tässä kuussa olen törmännyt kuolemaan monella tavalla, joten on lohdullista tietää, että meidän Lunastajamme elää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana tietää, että meillä on Lunastaja, joka elää! Kappas, sullekin tuttu nuo Vetelin tytöt:) Se taisi oli muistaakseni mun eka hengellinen kasetti, joka mulla oli. Se saattaa olla jossain varastossa vielä. Olisikin mielenkiintoista kaivaa se esiin jostakin.Joitakin kasetteja mulla on sisälläkin vielä, mutta ei näkynyt tuota mainittua, kun katsoin. Vaikka aikoinaan kuuntelin sitä paljon, en nyt saa enää yhtään laulua siitä muistiini...

   Poista
 2. Viime aikoina olen kuunnellut Vetelin tyttöjen lauluja YouTubesta, joten sieltäkin löytyy! Minusta heidän kaikki laulunsa ovat toinen toistaan kauniimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin hauskaa varmaan pitkästä aikaa kuunnella heitä:)

   Poista
 3. Menin Finlandia kirja sivulle. Löytyi runsaasti kirjoja joita niin mielelläni lukisin ja mieheni myös! Pelkään käydä nettikaupoissa, kun en ole niissä asioinut, osaanko toimia oikein...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties vaikka osaatkin, kun vaikka ensin ihan rauhassa tutustut sivuihin ja sen ohjeisiin. Tai jos olisi joku tuttu jota voisi kysyä avuksi siihen. Meillä oli tässä päivä pari sitten isännän kanssa jännittävät perehtymiset, kun maksetuksi saatu auto piti rekisteröidä omiin nimiin netissä. Tuntui vaikealta ensin, mutta onnistui sitten kuitenkin:) Oltiin molemmat siinä katsomassa mitä pitää tehdä.

   Poista