perjantai 25. syyskuuta 2020

40 vuotta ... eikä mitään puuttunut

"...Jo neljäkymmentä vuotta on Herra, sinun Jumalasi, ollut sinun kanssasi,
eikä sinulta ole mitään puuttunut." 5. Moos. 2:7

Tästä kohdasta oli hartauskirjassa mm. näin: "...Mutta eikö Israelilta sitten puuttunut sekä vettä että ruokaa? Olivathan he usein mitä suurimmassa hädässsä. Niin, Jumala koetteli Israelia. Sitä hän toisinaan tekee lapsilleen. Sillä tavalla hän rakkaudessaan kasvattaa meitä. Mutta aina hän vapahti heidät heidän hädästään. Neljäkymmentä vuotta Israel vaelsi korvessa; joka päivä Jumala oli heidän kanssaan, eikä heiltä mitään puuttunut. Sama Jumala elää vielä tänäkin päivänä."  Fredrik Wislöff/Levähtäkää vähän

Me emme aina näe häntä, emme tajua hänen menettelytapojaan. Mutta kaikki mitä hän meidän kanssamme tekee, on rakkaudesta alkunsa saanutta. 

Minun isäni kertoi joskus tapauksen lapsuudestani. Olin ollut vain muutaman vuoden vanha, kun olimme isän kanssa kahdestaan olleet mustikkametsässä. Isä halusi nähdä minne menisin, jos hän hetkeksi olisi poissa näkyvistäni. Niinpä hän piiloutui hetkeksi näkyvistäni. Ja niinpä minä aivan väärään suuntaan olin kohta menossa.  Niin on varmaan meidän kanssamme muutoinkin. Ja Isä ei pitäisi huolta myös kulkusuunnastamme, olisimme jo aikaa sitten eksyneet ties minne. Mutta omiaan Hän ei jätttää saata, vaikka toisinaan näyttääkin olevan meidän silmiltämme tietymättömissä. Silloinkin Hän kuitenkin koko ajan on tarkkana ja näkee meidät. Ja kohta me saamme iloiten nähdä Hänet.




Jos me emme nyt juuri näekään Häntä,
näkee Hän meidät kyllä ja pitää tarkkaa huolta asioistamme.

Rohkaiskoon, lohduttakoon ja ilahduttakoon tämä ajatus meitä itsekutakin tänään!


6 kommenttia:

  1. Oli kiva tulla tänne blogiisi,aloin lukea täällä kirjoitustasi ja niinpä sanon jotta totta puhut Jumala näkee ja kuulee meidät mitä puhummekaan.No kerron lyhyesti mitä Jumalan Pyhä Henki teki minun selässä..Aloin rukoilemaan se oli Touokokuuta ja siinä samassa tunsin jotain liikettä alaselässä häntäluun yläpuolella,no no siinä kokoajan rukoilin ja se jännä ns.pulputus selässä liikkui vasemalle ylös,sitten oikealla kävi tekemässä työn laskeutui selkärankaa pitkin jälleen alas..No aamulla tottuneesti aloin laittaa sukkaa jalkaan ja kappas mitäs on nyt tapahtunut kun kärsinkin laittaa sukan jalkaan,ei tuntunut kiristystä eikä tennispallon tuntuista tuntemusta alaselässä,en meinannu uskoa alkuun aattelin outoa ensin että mistä nyt johtuu ja sitten muutaman päivän jälkeen piti uskoa jotta Jumalan Pyhä Henki oli asialla AMEN Yeshua..
    Mukavaa syksyä sinulle! Herra on mukanamme <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina:) Olipa ihana lukea tuollaisesta rukousvastauksesta jonka sait! Jumala voi tosiaan vastata vaikka heti, jos se Hänen suunnitelmiinsa sopii. Mukavaa syksyä sinulle myös!

      Poista

  2. Ap. t. 17:27

    että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää-hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;


    5. Moos. 29:5

    Ja minä kuljetin teitä erämaassa neljäkymmentä vuotta: teidän vaatteenne eivät kuluneet yltänne, eivätkä kenkäsi kuluneet jalassasi.

    Jumala on aina valmis auttamaan, mutta ihmiset tässä maailmassa haluavat mennä vain yhä kauemmaksi hänestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se niin osuvasti sanottu tuossa apostolien tekojen kohdassa, kun hapuilemisesta puhutaan... Sellaista hapuilemista se meidän etsimisemme on, mutta onneksi Hän voi kyllä löytää meidät hapuilevatkin! Mukavaa viikonloppua sinulle:)

      Poista
  3. Onneksi Isä tosiaan näkee meidät silloinkin, kun me ei nähdä häntä. Ja niinhän se on, että jälkeenpäin sitä yleensä näkee, miten kaikesta selvittiin ja Jumala piti huolta. Mutta kun ajattelee tätä hetkeä ja tulevaisuutta, onkin paljon vaikeampi luottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se vaikeaa elää näkemättä, mutta onneksi Isä on luotettava kuitenkin. Ja ajattelee parastamme.

      Poista