perjantai 13. marraskuuta 2020

Ettemme murehtisi kuin toivottomat


 "...ettette murehtisi niinkuin muut, joilla toivoa ei ole." 1. Tess. 4:13

Paavali tarkoitti kirjoittamassaan  kohdassa tiettyä asiaa, joka aiheutti murehtimista, mutta yllä oleva soveltuu varmaankin kaikkeen murehtimiseemme. Meillä on toivo, joka ei ole sidottu tähän maailmaan. Meillä on iankaikkinen toivo.

Paavalin kirjoittamassa oli kyse siitä, että murehdittiin  niistä, jotka olivat kuolleet. Sitten Paavali selittää, kuinka poisnukkuneet tuodaan "esiin yhdessä hänen kanssaan", eli Jeesuksen kanssa. Ja samoin Herraa vastaan nousevat vielä maan päällä elävätkin:  

"Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin, ja niin me saamme aina olla Herran kanssa." 1. Tess. 4:16-17 

"Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla." 1. Tess. 4:18 Meillä on iso, ihana toivo! Ei hukata sitä.
 Pidetään kiinni siitä.4 kommenttia:

  1. Onneksi meillä on niin ihana toivo! Eikä tarvitsisi murehtia niin kuin ne muut, joilla ei toivoa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan tarvitsi toivottomina murehtia kaikenlaista, mutta tietää Isä kyllä meidät, mitä tekoa ollaan... Onneksi Hän meitä kuitenkin rakastaa puutteinemmekin!

      Poista