lauantai 28. marraskuuta 2020

Rakkaudella annetusta johdatuksesta - ja rukous ainoalle auttajalle.

"Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee." Ps 32:8 

(Eräässä kirjassa oli tuo jae Psalmit nykysuomeksi mukaan, ja siinä puhuttiin järkevyyden antamisesta.)

Joskus jakeet jotka puhuvat johdatuksesta, ja siitä, kuinka meitä neuvotaan oikealle tielle erinäisissä elämämme asioissa, voivat ahdistaa. Ne saattavat tuntua vaativilta, uhkaavilta mielessämme, joka ei ehkä oikein osaa nähdä Jumalaa armollisena ja rakastavana. Ihminen tuntee oman kelvottomuutensa Jumalan edessä; tietää, ettei monesti ole osannut, halunnut, ymmärtänyt ottaa ohjeita oikealla tavalla huomioon. Ja tietää, ettei ole sen parempi tänäkään päivänä, ja sen vuoksi ohjeistuksen sanat pelottavat.

Mutta kuule - ja näe: Hän tiesi sinut jo alunalkaen; mikä olet. Hän tahtoi sinut - ja kutsui juuri sinut sellaisena kuin olet. Hän kuoli puolestasi, niinkuin rakkaimman edestä. "...kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?" Room. 8:32

"Hän, joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssansa?" Room. 8:32.
 
(Isän  sydän varmasti kärsi valtavasti, kun Poika joutui kärsimään. Mutta  se oli Isän ja Pojan yhteinen sopimus, pelastussuunnitelma rakkaiden hyväksi. Isä hyväksyi sen suunnitelman, koska Poikakin tahtoi sen edestämme tehdä.)
 

"Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä." 1. Tess. 5:24

Hänen neuvonsa ovat rakkaudella annetut, eikä hän jätä meitä yksin niitä suorittelemaan, vaan on koko ajan kanssamme auttajana! Meillä voi olla monenlaista vaivaa ihan samoin kuin jumalattomillakin, ja voimme osoittautua hyvin puutteellisiksi monin tavoin, mutta meitä ympäröi  kuitenkin armo! 

"Jumalattomalla on monta vaivaa, mutta joka Herraan turvaa, häntä ympäröitsee armo." Ps 32:10
 ---

Rukous - kun ketään muuta auttajaa ei ole

Sinulla on leveämmät hartiat, voimakkaammat kädet, viisaammat ajatukset, parempi suunnitelma kuin minulla! Me olemme tottuneet ajattelemaan, että meidän pitäisi pystyä kaikkeen. Emmekä kuitenkaan pysty. Se on shokki. Mutta silloin Sinä astut esiin ja sanot, että asia onkin sinun käsissäsi. Tee sinä sille mitä tahdot, mitä hyväksi näet. Minä olen itse solmussa. En kykene näkemään ainakaan mitään hyvää. Vaikuta minussakin sinun tahtosi tapahtumista. Muovaile minua, tahtosi mukaan, että mukautuisin tahtoosi minäkin.


Valoisaa viikonloppua:)6 kommenttia:

 1. Sopiva kirjoitus minulle ja ihana tuo kuva:) Valoisaa viikonloppua sinnekin! T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kun etsin sopivaa kuvaa noihin sanoihin, niin tuo vaikutti sopivalta niihin:)

   Poista
 2. Kiitos Metsäntyttö, eihän tämä aika ole varmaan monellekaan helppoa..mutta eteenpäin kuitenkin Hänen kanssaan, joka meitä kantaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koville tämä ottaa, ja ihmettelee usein, että mitenkähän pitkään tätä kestää. Mutta kun osaisikin ottaa päivän kerrallaan...

   Poista
 3. Onneksi Jumalalla on ne paremmat suunnitelmat ja hän voi meitä ohjata ja johdattaa. Siunausta ja voimia sinulle tulevaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Sen olen huomannut, että siunaus ja voima ylhäältä ovat kyllä tarpeen, muuten ei jaksa. Aamuisin sitä aina varsinkin toivoo voimaa tulevaan päivään, kun ei tiedä, mitä mikäkin päivä sisällään pitää. Siunausta sinulle myös tulevaan viikkoon!

   Poista