perjantai 6. marraskuuta 2020

Voiko vielä?

"Niin hän sanoi minulle: "Ihmislapsi, voivatkohan nämä luut tulla eläviksi?" Mutta minä sanoin: "Herra,  Herra, sinä sen tiedät." Hes. 37:3

"...laski minut keskelle laaksoa. Ja se oli täynnä luita... niitä oli hyvin paljon... ja ne olivat hyvin kuivia." Hes. 37:1-2

Mekin saatamme katselle omaa elämäämme, kuin kuolleina luina. Kyselemme, voiko tähän kuolleeseen enää tulla mitään elämää?

"...ja niihin tuli henki, ja ne tulivat eläviksi ja nousivat ylös jaloillensa..." Hes. 37:10
"Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö.
Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle,
 ettekö sitä huomaa?

Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan."
Jes. 43:18-19

Olin eräänä aamuna lukenut tuon Jesajan jakeen, jossa puhuttiin uudesta taimesta; kysyttiin "ettekö sitä huomaa?".  Minä mielessäni sanoin: (muistikirjastani tämä pätkä: "En minä en taida huomata. Katson ja muistan entisiä, enkä taida jaksaa uskoa, että mitään muuta, mitään uutta ja virkistävää, voisi nytkään tulla... Muistan "kuolleita luita".")

Mutta ne "kuolleet luutkin" tulivat eläviksi. Uskomaton tuli mahdolliseksi, se tapahtui.  Hän voi yhä tehdä kuolleet eläviksi.  Hänhän lupasi tehdä "tien korpeen, virrat erämaahan."
Jäädään odottamaan niitä elävän veden virkistäviä virtoja!


4 kommenttia:

 1. Niin, todella niihin kuolleisiinkin luihin voi tulla elämää, kun Jumala toimii! Tuli tuosta mieleen laulu, jota lauloimme nuortenkuoron kanssa 90-luvun alussa: "Olen routainen maa, lohduttomuutta, jäätyneet järvet ja kyyneleet. Herra, jos vielä saa vanhasta uutta, tässä on kaikki, tee mitä teet." Minusta ihana laulu. En tiedä kuuleeko sitä enää nykyään missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihanat sanat siinä laulussa! En muista, että olisin kuullut sitä koskaan.

   Poista
 2. Uskotaan Metsäntyttö, että vielä ne elävät vedet virtaavat meidänkin sielussamme, Herra tekee jotain uutta, joka ei vielä ole valmista ja nähtävissä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ihana nähdä ja kokea todellakin, että jotakin uutta ja virkistävää omaankin elämään tulisi.

   Poista