keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Rohkeutta ystäväni!

"Olenhan minä sinua käskenyt: ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin." Joosua 1:9

Elämässämme saattaa olla yhtenään kaikenlaista sellaista, jota pelästymme. Mutta Jumala tahtoi tuon Joosuan alunperin saaman rohkaisun tulevan muistiin kirjoitetuksi; varmaan senkin vuoksi, että se rohkaisisi meitäkin elämään tätä päivää Hänen silmiensä alla, Hänen huolenpidossaan.

"Älä säikähdy, äläkä arkaile", sitä kehoitusta ei olisi tarvittu, jos elämä olisi näyttänyt siloiselta Joosuan edessä. Siinä oli vähintäänkin rosonsa, ja kehoitus rohkeana pysymiseen oli tarpeen. Jumala lupasi - Jeesuksen  sanomana - olla meidänkin kanssamme joka päivä. Siispä myös tänään. Annetaan me itsekukin sen tietoisuuden lämmittää sydäntämme tänään. 

Ole siunattu!
---
Ja ettei syntyisi ihan väärää kuvaa, sanon tämän: näitä ei kirjoittele rohkea ihminen! Kirjoittelen näitä ensinnä ihan omaksikin rohkaisukseni, sillä olen itse varsinainen arkajalka...
 

 

6 kommenttia:

 1. Semmoista se on tämä elämä,kyllä monesti Herran rohkaisua kaipaa!

  VastaaPoista
 2. Onneksi Jumala on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä ja missä ikinä kuljemme - ja vaikka pelottaisikin. Ja aina uudestaan hän rohkaisee pelkäävää lastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi hyvä, että aina saa pelkoinensakin mennä uudestaan hänen luokseen, eikä hän käännytä pois.

   Poista
 3. Tekstisi saa pohtimaan elämää. Ei tarvitse olla rohkea kirjoittaakseen rohkeudesta ja kannustamaan toisia. Hyvää viikonloppua ja ensimmäistä adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! Heikot ja pelkäävätkin voi tosiaan rohkaista toisiaan. Hyvää viikonloppua ja adventtia sinulle myös:)

   Poista