lauantai 30. tammikuuta 2021

"Seuraa sinä minua"

Kun Jeesus kutsuu meitä mukaansa, me emme tiedä, mihin kaikkeen joudumme. Tuli ihan mieleen ajatus; ikäänkuin olisimme liftaamassa ja nostaisi peukalon jonkin sellaisen auton nähdessämme, jonka tietää luotettavaksi kuitenkin, mutta et tiedä, minne kuski on menossa tarkalleen ottaen matkansa aikana, vaikka määränpäänsä tiedätkin. Samoin kuskia et oikein hyvin tunne, vain ulkonäöltä, ja ehkä maineelta. Lähdet mukaan unohtumattomaan seikkailuun, josta ei puutu pelottavia vaiheita. Hirvittää monta kertaa, että miten selvitään. Mutta tuo kuski selvittää kuitenkin kaikki haastavatkin paikat. Vrt. esim. tukkirekat, ties millä pikkuteillä... Tai kuten opetuslapset uppomisvaarassa olevassa aluksessa Jeesuksen vain nukkuessa kaikessa rauhassa... Ja kun hänet herätettiin, niin hän ihmetteli, miksi hänen kaverinsa olivat niin pelkureita?  Tällaisen kaverin matkaan mekin lähdimme, että kaikenlaista yllättävää voi olla luvassa. Mutta mehän luotamme... ainakin olisi paras niin tehdä, vaikka emme useinkaan voi sitä mitenkään suurin äänenpainoin sanoa. Ainakin tahdomme edellenkin hänen matkassaan olla.

Raamattu kertoo (Matteuksen luvuissa 8-9) mukaan kutsutuista. Myös Matteus itse uskaltatui Jeesuksen matkaan. 

Siunausta ja rohkeutta
- taas tämänkin päivän matkaosuudelle:)


6 kommenttia:

 1. Kiitos Metsäntyttö, siunausta ja rohkeutta sinullekin tämän päivän matkalle! Jeesuksen kyytiin on tosiaan liftattu, ja hän jos kuka on luotettava kuski, mutta silti niin usein pelottaa... On se hullua. Vain Jeesus voi antaa meille lisää luottamusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) On se välillä aika yllättävää menoa, mutta koko ajan varmaan opitaan paremmin tuntemaan tätä "kuskia" ja sitämyöten varmaan luottamaan hänen kyytiinsä entistä enemmän...

   Poista
 2. Nuorena tuli liftattua, eikä sitä silloin pelännyt mitään, se oli 60-70 luvun vaihdetta kun paljon liftattiin, joku ei koskaan päässyt perille.
  Hän tuntee meidät mitä tekoa me olemme.
  psalmi 139.15

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Hän tosiaan tuntee, ja kulkuvauhtikin ja reititkin on varmaan sen mukaan sitten.
   Mulla on joku hämärä mielikuva lapsuudesta, että joskus isän kanssa olisi jonnekin liftattu. Mutta noin ylipäätään se on aika epävarma kyytitapa kyllä.

   Poista
 3. Ainaki yritämme luottaa :)Koska tiedämme tämän kuskin luotettavaksi, jonka kyytiin olemme lähteneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin yritämme:) Emme olisi ihan mihin tahansa kyytiin lähteneetkään. Ja varmaankin vähitellen opimme matkalla luottamaan yhä enempi häneen.

   Poista