sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Jumala loi meidät kuvakseen!

 "Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme... Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät." 1. Moos. 1:26-27 JKR

Luotiin mieheksi ja naiseksi. Ja myös tunteviksi olennoiksi. Jumalakin tuntee erilaisia tunteita, eivät ne ole hänelle vieras asia. Tässä ihan alusta yksi esimerkki siitä, että hän tuntee tunteet kyllä: 

"Niin Herra katui tehneensä ihmiset maan päälle, ja hän tuli murheelliseksi sydämessään. Herra sanoi: "Minä hävitän maan päältä ihmiset, jotka olen luonut, sillä ihmiset että karjan, matelijat ja taivaan linnut, sillä minä kadun tehneeni ne." 1. Moos. 6:6-7

Ilmankos ihminenkin on tunteva olento, sillä Jumalan kuvaksihan hänet luotiin alunalkaen. Syntiinlankeemus rikkoi jo sitä täydellistä kuvaa  ensin, ja sittemmin kaikenlaista rikkoutumista tuli lisää niin paljon, että Jumala päätti hävittää luomansa olennot. Mutta hän rakasti kuitenkin luomaansa niin paljon, että säästi yhden perheen, Nooan perheen. Sekä kaikista eläimistä myös joka lajista pariskunnat, jotta luotujen elämä jatkuisi maan päällä. Jumala myös teki Nooan kanssa liiton, kun oli alkanut uusi kausi elämässä maapallolla näiden pelastuneiden kanssa. 



Ja lopulta tuli Jeesus, joka lähetettynä tänne vartavasten, tuli pelastamaan meidät pilallemenneet. Jumala rakastaa ihmistä, ja tahtoo tehdä rikotun vielä täysin eheäksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti