lauantai 16. tammikuuta 2021

Kiusatulle uskolle

(Poimin nämä ajatukset Martti Simojoen  Päivän Sanasta, josta ne tulivat juuri sopivasti omaan tarpeeseeni.)

Kysymys aluksi kuului: "Kuinka pysyn Jumalan tiellä?"
Ja vastaus siihen oli: "Sinä pysyt uskosi kautta." Room. 11:20 

Ja asiaa selvennetään vielä: Ettei siis millään omilla päätöksillä, ei millään omilla saavutuksilla, ei omalla "palavasydämisyydellä", ei auttamishalulla tai "kilvoituksella". 

Millä sitten? Mitä sillä uskon kautta pysymisellä tarkoitetaan? Simojoki selventää; ja hänelle Paavali itseasiassa: "jos hänen hyvyydessänsä pysyt". Room. 11:22

"...Usko on hyppäämistä Jumalan hyvyyden varaan. Sulje silmäsi ja heittäydy koko painollasi, kaikkinesi, mikä sinua suhteessa tai toisessa painaa, heittäydy sellaisenaan Jumalan hyvyyden varaan..."  (Martti Simojoki/Päivän Sana/Kirjapaja)


---

Nämä tuli tosiaan omaan tarpeeseeni ihan. Jännä huomio oli sekin, että kun luin tuon ensimmäisen kirjaan merkityn jakeenpaikan, ihmettelin, että onko siellä muka juuri tuollainenkin? Sitten ajattelin, että ehkä se onkin jostain vanhasta Raamatusta. Eikä tuntunut tutulta toinenkaan kohta. Selitys olikin siinä, että nuo olivatkin molemmat vain osia jakeesta. Monesti sitä vain lukea posottaa jonkin jakeen, eikä huomioi niin joka sanaa, joka siinä on.


On päiviä, jolloin kyselemme mielessämme, mikä olisi sellaista, joka voisi ilahduttaa meitä nyt? Emmekä tiedä vastausta. Mutta meillä on kuitenkin Jumala, jolla on kaiki keinot käytössään. Ja kuten tänä aamuna mieleeni tullut ajatus myös sanoi: ...ja aina uusia ilonaiheita.*


Siunattua päivää sinulle, ja Jumalan antamaa iloa
kaiken sen keskellä mitä elät nyt.


---
*Ajatus toi mieleeni myös tämän jutun:
 https://toisestatodellisuudesta.blogspot.com/2016/12/pyha-murheettomuus.html

(Jutun teksti on eräästä kirjasta, ja se on ollut minulle niin tärkeä, että olen kirjoittanut  sen myös erään vihkoni sisäkanteen.)


4 kommenttia:

 1. Niinpä. Ei omin voimin pitkälle jaksa, eikä oma uskokaan kanna. Ainoastaan sellaisenaan Jeesuksen varaan heittäytyminen vie perille. Hänen käsivartensa jaksavat nostaa ja kuljettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei omin voimin tarvitse, vaan saa olla suuremmissa käsissä.

   Poista
 2. Aika ihana ajatus tuo Jumalan hyvyyden varaan hyppääminen! Siunausta sinulle!

  VastaaPoista