tiistai 29. maaliskuuta 2022

Ettemme joutuisi kiusaukseen

Kun Jeesus meni öljymäelle rukoilemaan, hän heti aluksi sanoi opetuslapsille:

"Rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen".

Luuk. 22:39-46. 


Kehoitus on aiheellinen meillekin. Monenlaiset ansat meitä odottaa, että niihin lankeaisimme.

Mooseskin joutui kokemaan sitä. (4. Moos. 20:1-13)

Ärtyneenä hän ei tyytynyt puhumaan kalliolle vettä saadakseen - kuten Jumala oli ohjeistanut, vaan  hän löi sitä, ja sanoi suutuksissaan, että siitä kalliostako  pitäisi heille vettä saada? Olikohan siinä sitten ärtymystä Jumalaakin kohtaan, vaikeuksiin väsyneenä, kun hän ei malttanut noudattaa Jumalan ohjetta, ja selvää lupausta veden saamisesta kalliosta pelkällä puhumisella? Entä jos Mooses olisikin puhunut vain lempeästi? 

Ja entäpä jos itse tänä aamuna olisin malttanut pitää ärtymykseni kurissa ja puhua lempein äänensävyin... 

Synnin väijyminen meitä kohtaan on ikiaikainen juttu:

 "Ja Herra sanoi Kainille: "Miksi olet vihastunut, ja miksi hahmosi synkistyy? Eikö niin: jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin synti väijyy ovella, ja sen halu on sinuun, mutta hallitse sinä sitä!"  1. Moos. 4:6-7

Ja tuo sanottiin vasta suutuksissaan olleelle Kainille, jolloin hänellä olisi vielä ollut mahdollisuus jättää tekemättä se, minkä hän sitten kuitenkin valitsi tehdäkseen, kun ei malttanut mieltään ja noudattanut Jumalan neuvoa. 


Hyvää tiistaita ja mielenmalttia - itsekullekin 🙏 

Onneksi Jeesus suostui kuolemaan meidän syntiemme takia! Muuten olisimme hukassa joka päivä. Nyt meillä on aina uudestaan aloittamisen armo - Jeesuksen ristin työn tähden ❤️✝️ 🙂 




2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä tarpeellisesta toivotuksesta! Olen jo tänään monta kertaa tarvinnut sitä. Usein maltti on jo kerennyt livahtaa käsistäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin sitä jo aamusta huomasin itsessäni, että tarvetta on...

      Poista