keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Vielä heikkoudesta - ja kärsimyksestä

(Tämä on oikeastaan jatkoa aiemmalle tekstille, johon linkki jutun lopussa.)

Harva meistä ryhtyy kerskailemaan omasta heikkoudesta, niinkuin Paavali sanoi tekevänsä. Hän sanoi suorastaan olevansa mieltynyt kaikenlaiseen hätään, joita hän oikein yltyi jopa luettelemaan. Paavali oli käsittänyt asian; että hänen ollessaan itsessään heikko, Jumalan voima asettuisi häneen. Ja mitä varten? Tekemään kaikenlaisia Jumalan suuria tekoja.

"...mutta itsestäni en kerskaa, paitsi heikkoudestani." 2. Kor. 12:5

"Ja hän sanoi minulle: "Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa". Sen tähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan. Sen tähden minä olen mielistynyt heikkouteen, pahoinpitelyihin, hätään, vainoihin, ahdistuksiin, Kristuksen tähden; sillä kun olen heikko, silloin minä olen väkevä." 2. Kor. 12:9-10 

Paavali lienee, nurinkurisen tuntuisesti, oikein odottanut niitä, (vaikka varmaan samalla kammosikin kaikkea sellaista, kuin kuka tahansa meistä), koska hän oli huomannut, että niinä raskaina aikoina hänessä toimi Jumalan voima. Eihän hän muuten varmaan olisi sanonut mieltyneensä kaikenlaisiin hädän aikoihin. Hän oli kuitenkin huomannut, että niistä hän sai, niissä hänellä oli, jotain omaa kättä pidempää. Hänen sota-aseensa olivat silloin voimakkaimmat. 

"...vanhurskauden sota-aseet oikeassa kädessä ja vasemmassa..." 2. Kor. 6:7

Hän kirjoittaa tästä tuossa 2. Korinttolaiskirjeen luvussa 6. Ja siinä hänellä on hengästyttävä luettelo, missä kaikissa tilanteissa voidaan osoittautua Jumalan palvelijoiksi, ne aseet käsissä: "...mitään omistamatta, mutta kuitenkin omistaen kaiken..."

 2. Kor. luku 6/Koivuniemen Raamattuhaku:

https://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kaannos=fi-38&kokoluku=1&hakuehto=2ko+6


---

Haluan vielä korostaa sitä asiaa, että kärsimys ei ole merkki siitä, että nyt Jumala varmasti rankaisee  jostain. Niinkin voi olla, että kuritetaan. Mutta usein kärsimykseen voi olla ihan muut syyt, sellaiset joista meillä ei ole aavistustakaan.

Niinkuin Jobilla. Jobin kärsimyksen syy ei ollut Jobissa. Siinä saatana sai hävitä sen erän, kun Job ei luopunut Jumalasta. Job valitti kyllä kovastikin, ja  halusi vastauksia Jumalalta, kun kärsimys oli niin kova, eikä hän nähnyt mitään järjellistä syytä sille kaikelle. Mutta Jumala tiesi. Saatana oli väittänyt Jobin palvelevan Jumalaa, koska hänellä oli asiat niin hyvin.  

Tässä saatana tulee jo toisen kerran sitä väittämään:

"Herra kysyi Saatanalta: 'Oletko pannut merkille palvelijani Jobin? Ei ole hänen vertaistaan maan päällä. Hän on nuhteeton ja oikeamielinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa. Yhä hän pysyy nuhteettomuudessaan, vaikka sinä olet yllyttänyt minut häntä vastaan, tuhoamaan hänet ilman syytä." Job 2:3 Raamattu kansalle 

Sana elämään kommentaariraamattu Jobin kirjasta: "Meillä ei ole kaikkia vastauksia, vaikka joskus luulemme niin. Vain Jumala tietää tarkoin, miksi tapahtumat etenevät niin kuin etenevät, ja meidän osamme on olla hänen alamaisiaan."

Eivätkä myöskään tornin kaatuessa alle jääneet olleet Jeesuksen sanoin sen syyllisempiä kuin kaikki toiset, vaan me kaikki olemme yhtälailla sellaisia. 

Luukas 13/Koivuniemen Raamattuhaku:

https://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kaannos=fi-38&kokoluku=1&hakuehto=luu+13


Mutta Jeesus kärsi jo rangaistuksen puolestamme. Se lahja on ihan jokaiselle tarjolla, ilman omia ansioita. Se Se on lohdullista.



---

https://toisestatodellisuudesta.blogspot.com/2022/03/voimissaan-vai-heikoilla.html)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti