tiistai 16. elokuuta 2022

Minä olen Herra, sinun parantajasi...

 "...sillä minä olen Herra, sinun parantajasi." 2. Moos. 15:20  (kts. koko jae Raamatusta!)*

Jumala on varmaankin meidänkin parantajamme, myös silloin, kun inhimilliset keinot ovat käytössä. Mutta Jumala on myös aivan erityinen Parantaja, ylimmäinen lääkäri suorastaan, joka kykenee parantamaan mitä tahansa, milloin tahansa, tahtonsa mukaan. Sellaista parantajaa ne useammin kaipaisimmekin, että pääsisimme suoraan hänen  "vastaanotolleen" ja tulisimme ilman ihmisten välikäsiä parannetuiksi, suoraaan Parantajan käsien kosketuksen voimasta. Tai ainakin hänen lähimpien "apulaistensa" toimesta, joille hän on antanut parantamisen lahjan. Kiitämme Jumalaa heistä, mutta myös niistä maallisista lääkäreistä ja hoitajista, jotka ihmisiä auttavat.

Mutta Herra, voisitko useammin ottaa  meidät itse parannettavaksesi?Olen itse asioinut tässä viikon aikana hoitajilla ja lääkärinkin katsottavana, ja lääkekuurit on  meneillään. Niistä mietteistä tämä teksti, koska olen ihminen jolle on kovin vastenmielistä ottaa yhteyksiä lääkäriiin.

---

* Herra lupasi tuossa jakeessa, kun sen kokonaan lukee, ettei mitään niistä sairauksista, joita egyptiläisillä oli, ei tulisi israelilaisten vaivoiksi, jos he vain pysyisivät Herrassa. 

Siitä aiheesta on  kirjakin olemassa, on kaiketi 70- tai 80-lukulainen; "Ei mitään näistä sairauksista". Ulkomaisen kirjoittajan nimeä en muista. Kirja saattoi olla Ristin Voiton tuotantoa kuitenkin. 

 

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen kovin huono lähtemään lääkäriin. Olisi ihanaa joskus kokea, että Jumala parantaisi, kun vaivoja on niin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin olen toivonut - ja tietysti rukoillutkin:) Kirjoitin runonkin joku päivä siitä, kun ei mielellään lähde parannettavaksi...

      Poista