maanantai 22. elokuuta 2022

Rakkaus ei ollut mennyt!

"Ja taivaista kuului ääni: "Sinä olet minun rakas Poikani, sinuun minä olen mieltynyt." Heti sen jälkeen Henki ajoi hänet autiomaahan." Markus 1:11-12 KR-92

Heti rakkaudenvakuutuksen jälkeen, ajettiin autiomaahan - kiusattavaksi! Ei kai sitä rakkaudenjulistusta heti peruttu, vai mitä tämä on? Ei sitä oltu peruttu; se oli yhtä vakaana voimassa, vaikka nyt tulivat aivan toisenlaiset päivät koetuksineen. Jeesustakin koeteltiin! Ei siis ihme, jos me olemme ymmällä, kun meidät joskus heitetään "syvään päähän", eikä aina niin kovin syviin edes tarvitse meitä heittää, kun jo kysymme, miksi ei Jumala auta? Näyttää ettei auta; mutta Jeesuksellakin sanottiin olevan silti enkelit pitämässä  hänestä huolta.  Ei Jumala jätä meitäkään yksin, vaikka siltä meistä kyllä saattaa tuntua. Meillekin on annettu rakkaudenvakuutus Jumalan taholta ja Jeesuksen suusta lupaus, että hän joka päivä kanssamme on.




Jeesuskin oli silti ihminen, vaikka oli Jumalan rakas Poika. Voi vain kuvitella, minkälaiset mietteet hänellä oli, minkälaiset kysymykset kenties mielessään, kun hänet autiomaahan kuljetettiin, vaikka juuri oli saanut taivaatkin nähdä avoinna ja kuullut Jumalan äänen. Hienosta hetkestä ns. maanrakoon hetkessä. Ristilläkin Jeesus joutui kysymään, että miksi minut hylkäsit? Silloin se kaikki tapahtui meidän tähtemme.

---
Kun nuo lainaamani jakeet luin, niin siitä nämä ajatukset tulivat. Tuon vesihelmillä koristetun lehden kuvasin tänä aamuna. 




2 kommenttia:

  1. Kaunis kuva taas tämäkin! ❤️ Ja hyvä huomio noista jakeista. Tosiaan rakkaudentunnustuksen jälkeen suoraan autiomaahan. Sellaista se voi monesti olla meilläkin. Ja silti silloinkin ollaan Isälle yhtä rakkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun muistaisikin sen tosiasian tiukan paikan tullen ❤️

      Poista