sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Herrahan onkin siinä!

"Jaakob heräsi unestaan ja sanoi: 'Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä tiennyt sitä." 1 Moos. 28:16  (1992)

Kun joskus saamme kokea Jumalan apua ja läsnäoloa yllättäen, ihmeellisesti, tavalla jota emme osanneet odottaa, me hämmästymme; Herrahan oli tässä!

Jaakob nukkui sitä tavallista unta ja sai siinä kokea Herran tuntuvan läsnäolon. Varmaan hänellä oli ollut ankeat ajatukset nukkumaan mennessään. Olihan hänen matkalle lähtönsä tullut ikävänä yllätyksenä. Mutta Herra oli siinäkin hänen kanssaan. Kun Jaakob heräsi unestaan, maisema ja matka oli yhtä karu kuin ennenkin, mutta hän tiesi Herran olevan kanssaan.

Joskus voimme olla, kuten minä tänä aamuna,  pimeässä, epäuskon ja toivottomuuden unessa, että siitä tarvitsee herätyksen. Mikä se sitten itsekullakin on. Minulle se oli tänä aamuna tuo ylläoleva jae: "Jaakob heräsi unestaan ja sanoi: 'Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä sitä tiennyt." Hän on tässä, minunkin kanssani.

Ihminen "nukahtelee" aina välillä, eikä voi luottaa siihen, että minuthan on jo aiemmin herätetty, muina päivinä. Herra valvoo ja herättää meidät vaikka sikeästäkin unesta. Voimme sitten vaikka epäuskonkin unesta pöpperöisenä hieroa silmiämme, ja todeta, että Hän oli, ja on koko ajan, tässä!


4 kommenttia:

  1. Herra totisesti on meidän kanssamme missä sitten olemmekin, kun sen aina osaisi sisäistää...

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kun vain useammin muistaisi asioiden todellisen laidan!

      Poista