maanantai 30. joulukuuta 2019

Kun opettaja on hukassa

"Sinä kansa, joka asut Siionissa, Jerusalemissa älä itke!
Hän on sinulle totisesti armollinen, kun apua huudat;
sen kuullessaan hän vastaa sinulle kohta.

Vaikka Herra antaa teille hädän leipää ja ahdistuksen vettä,
niin ei sinun opettajasi sitten enää kätkeydy,
vaan sinun silmäsi saavat nähdä sinun opettajasi.
Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan,
milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle:

"Tässä on tie, sitä käykää."
Jes. 30:19-21
Itketään, kun ei olla nähty häntä aikoihin. Mietitään, missä hän on? Miksi ei hän tule, vaikka huudamme? Syödään hädän leipää ja ahdistuksen vettä, kun ei muuta ole tarjolla. Mutta sitten kuuluu ääni: Herran, Opettajamme ääni! Onhan hän lähellä! Ihan takanamme oli, vaikka poissa olevaksi luultiin. Koko ajan tarkkasi, kuinka meillä menee, mitä opimme. Nyt hän antaa meille pysähtyneille ohjeet, miten jatketaan, missä kuljetaan. Ja me iloitsemme Hänen äänestään ja läsnäolostaan!


---
Valmistellaan "kuin Windowsia" tietsikan ruudulla... "
Älä katkaise virtaa koneesta". Vaikka mitään ei näy ja odotus on pitkä.


Siunattua päivää sinulle!


6 kommenttia:

 1. Kiitos, tää oli just sopiva viime aikaisiin mietteisiin! Siunattua uutta vuotta sinne! :) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Itsekin tarvitsin tällaista juuri tänään. On taas yksi vuosi kohta kulunut loppuun. Tänään tuli viisi vuotta tämän blogin aloituksesta. Siunattua uutta vuotta sinulle myös!

   Poista
 2. Ihanan rohkaiseva tuo Jes. 30! Tämä oli minullekin ajankohtainen, koska Jumala rohkaisi minua tuon kohdan kautta juuri joulun alla. Löysin vanhan kiitollisuuspäiväkirjan, jota pidin yhteen aikaan, ja sen välistä löytyi netistä tulostettu kirjoitus aiheesta "Sinun itkusi aika on ohi" eli juuri tuosta Jesajan kohdasta. Toivotaan, että tänä alkavana vuonna Jesajan rohkaisu voisi toteutua meidän elämässämme!

  Ai sinun blogisi täytti jo viisi vuotta. Paljon onnea! 🌹 Olet kyllä paljon saanut olla rohkaisuna minulle ja varmasti monille muillekin! Kiitos kun olet jaksanut jakaa näitä rohkaisuja täällä! ❤

  VastaaPoista
 3. Kiitos Anna Maria:) Tänä aamuna oli Wislöffin Levähtäkää vähän kirjassa toivotus häneltä meille: "Niin tahtoo Jumala siunata sinullekin nyt alkavan vuoden ja tehdä siitä armon vuoden, riemuvuoden." Se oli niin ihana toivotus:)

  VastaaPoista
 4. Olipa ihana sekin! Myös riemuvuodesta siellä eilisillä juhlilla muuten puhuttiin. Nyt olen kyllä hirveän masentunut. Yhden ihmisen muutamat sanat romuttivat kaiken rohkaisun, mitä sain siellä juhlilla. Mutta ehkä se tästä taas, ainahan joskus päivä paistaa risukasaankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli minustakin ihana se toivotus. Olin minäkin vähän alakuloisella mielellä ja ajattelin ensin, etten mitään hartauskirjoista taida viitsiä katsoakaan. No, onneksi katsoin. Tuo on kurjaa, että joku romutti siellä juhlilla saamasi rohkaisun:( Tiedän, kuinka helposti omakin mieleni saattaa mennä matalaksi vaikkapa vain jostain luetustakin. Siunausta sinun päivääsi! Armon aurinko ainakin paistaa, vaikka ei mikään muu paistaisikaan!

   Poista