torstai 18. kesäkuuta 2020

Aamiainen rannalla

Sinne oli hiillokselle laitettu kalaa paistumaan. Ja leipääkin oli tarjolla. Koko yön kalastaneet, mutta ilman saalista jääneet kalastajat saivat rannalta käskyn heittää verkko vielä veteen. He tekivät niin, ja verkko tuli niin täyteen, ettei sitä saatu enää vedettyä veneeseen. Hämmästyneet kalastajat vetivät verkkoa veneen perässsä sen lyhyen matkan, joka heillä maihin vielä oli.

Mutta eräs heistä, Simon Pietari, ei jäänyt odottelemaan veneen hidasta rantautumista, vaan hän hyppäsi veteen ja ui rantaan. Ehkä hän halusi oman hetken tuon kanssa, joka rannalle oli järjestänyt heille aamiaisen. Se oli ollut juuri Simon Pietari, joka oli alunperin tokaissut, että hän lähtee kalaan. Ja toiset lähtivät mukaan. Nyt saatu saalis ei ollut heidän kalastajantaitojensa tulosta, vaan sen antama lahja, joka rannalla oli.

Simon Pietarilla oli varmaan kipu sydämessään. Hänhän oli kieltänyt Mestarinsa. Nyt Jeesus oli noussut kuolleista, ja siitä Simon Pietari kyllä iloitsi toisten kanssa. Mutta hän kaipasi varmaan sitä, että saisi varmuuden siitä, että oli yhä yhtä rakastettu kuin ennenkin. Jeesus oli ilmestynyt heille kyllä, ja ylösnousemusta epäillyt Tuomas oli saanut oikein erityisen kohtaamisen Jeesuksen kanssa. Jotain sellaista Pietarikin kaipasi. Olihan Jeesus kylläkin sanonut heille kaikille yhteisesti: "Rauha teille!", mutta silti....

Ja nyt rannalla Pietari aikoi ehkä saada sen oman hetkensä, mutta aie epänonnistui, sillä toisetkin tulivat  nopeasti rannalle myös. Jeesuskin pyysi tuomaan niitä kaloja siitä saaliista siihen hiillokselle. Pietari lähti vetämään verkkoa maallle. Ja sitten alkoikin kalojen laskenta.

Mutta nyt oli kaikki tällainen sählinki rauhoittunut. Istuttiin hiilloksella. Oltiin saatu Jeesuksen kädestä leipää ja kalaa. Silloin Simon Pietariin kohdistetaan erityishuomiota. Jeesus kysyy häneltä peräti kolme kertaa, että rakastaako Pietari häntä? Rakasti Pietari. Kyllä rakasti. Tiesihän Mestari kaiken. Ja siinä sai Pietari lääkettä haavoihinsa, vaikka se kolminkertaisesti kysyttynä häntä murehduttikin ensin. Mutta Jeesus antoi hänelle tehtävän, hänelle; joka oli kieltänyt Herran. Jeesus ei ollut hylännyt häntä, vaan oli yhä armollinen.

Se oli aamiaisten aamiainen, ja mieleenpainuva kalareissu.




---

Kertomus perustuu Johanneksen evankeliumin lukuun 21, jok oli minulla muutama päivä sitten lukuvuorossa. Ja sunnuntai-iltana tuli katsottua elokuvaakin, joka oli tehty Johanneksen evankeliumista.  Ja kun vielä saatiin viestikin yhdestä kalareissusta, niin ei ihme, että kalaisat ajatukset rupesivat pyörimään päässä,

10 kommenttia:

  1. Wishing you a lovely end of week! Hope you are safe and doing well. May the Lord bless you!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you :) May the Lord bless you too! And a beautiful weekend for you too. We now have Midsummer here, the highlight of midsummer, whose name comes from John.

      Poista
  2. Voi kun taas kosketti kirjoituksesi...nyyh...niin ihana!



    VastaaPoista
  3. Hyvää Johanneskastajan päivää, ja Hyvää keskikesän juhlaa !

    (kysyin tädiltäni siitä myllystä, niin siinä on jauhettu viljoja, hänen mies on ollut siinä töissä, se työllisti silloin yli 60 vuotta sitten monia,heilläkin oli lehmiä ja viljelystä, niinkuin aika monilla siellä päin,Vuonisjärvi oli vilkas paikka silloin.
    sori tää ei liittynyt aiheeseesi.)
    Mutta tuo Raamatun kertomus on koskettava, pietarille se oli alku palvella Herraa vainottuna kuolemaansa asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkään ei liity aiheeseen, mutta kun kirjoitin Metsäntytölle hänen käynnistään Utran kanavalla taisi Sinulla olla kommenttia Utrasta. Nyt on netissä upea tarina synnyinkyläni Utran kukoistuksen ajoista - en tiennyt projektista silloin. Surffailla voi os. https://tarinasoitin.fi/utra

      Poista
    2. Kiitos Pirjo, kun kyselit tädiltäsi siitä myllystä, sillä oli kiva saada tietää siitä millaista siinä on ollut:)

      Poista
    3. Ja kiitos tuosta linkistä Utraan liittyen:) Pitääkin katsoa mitä siinä onkaan Utrasta luettavissa.

      Poista
  4. Kiitos tästä! Tuo on ihana ja minulle rakas raamatunkohta, ja sinun kirjoituksesi oli koskettava ja rohkaisi juuri tämän hetken asioissa 😊

    VastaaPoista