keskiviikko 19. elokuuta 2020

Uupuneelle, väsyneelle

Oletko sinäkin uupunut elämän hankaluuksiin? Väsymystä kahdella tantereella; uskonelämässä kuin maallisellakin. Minä koen sitä.

"...Taistelun kestäessä Daavid väsyi." 2. Sam. 21:15 JKR*

Daavidille oli käydä väsyneenä hullusti, mutta hänen lähellään ollut näki tilanteen ja tuli hänen avukseen.

Olin kirjoittanut joskus vuosia sitten erään hartauskirjani alalaitaan näin: "Herran omakin voi joskus taistelun tuoksinassa jäädä kentälle makaamaan, eikä pääse enää omin voimin ylös. Mutta silloin tulee Herra, ja nostaa uupuneen jaloilleen ja vahvistaa häntä."

"Väsynyttä minä juotan, nääntyneen minä ravitsen." Jer. 31:25 KR-92**

"Sinä vyötät minut voimalla sotaan..." 2. Sam. 22:40 KR -33/-38



 
---
*JKR Jumalan kansan Pyhä Raamattu/Uusi Tie

** Toiset käännökset eivät näy käyttävän veden juottamista kuvaavia sanoja tässä, mutta minua puhutteli tänään juuri se.  KR -33/-38 sanoo Jer. 31:25 kohdan näin: "Sillä minä virvoitan väsyneen sielun, ja jokaisen nääntyvän sielun minä ravitsen."  Monestihan sitä virvoittamiseen tarvitaan juuri vettä.


Odotetaan vain Herraa. Kyllä Hän tulee meidänkin luoksemme.




6 kommenttia:

  1. Eipä juuri sopivampaa kohtaa olisi voinut olla:) Kiitos ja siunattua päivää sinne. T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, siunattua päivää sinnekin! Odottaminen on vaikeaa, varsinkin uupuneena. Mutta kyllä Hän tietää, missä tilanteessa me itsekukin olemme.

      Poista
  2. Kyllä taistelun melskeessä uupuu helpostikin. Onneksi on nämä Raamatun lupaukset, että hän pitää meistä väsyneistä huolta. Tuli mieleen 1. Sam. 2:4, joka on vuoden -92 käännöksessä näin: "Maassa makaaviin palaa voima." Sieltä meidät nostetaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein sitä voidaan olla uupuneita. Mutta olipa varsin vaikuttavasti sanottu tuo, että maassa makaaviin palaa voima! Onneksi sieltä tosiaan nostetaan!

      Poista
  3. Kyllä Hän auttaa , ajallaan ja tavallaan. Meilläkin koettelemuksia, kun auto meni ajokieltoon ja on nyt korjaamolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti on vain niin kovin työlään tuntuista odottaa sitä apua, joka usein meidän mielestä on vähän liian pitkän ajan päässä. Mutta onneksi Isä tietää, mitä tekee. Voimia teillekin siihen autorumbaan! Toivottavasti saatte sen pian kunnossa olevana jällen käyttöönne!

      Poista